avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate Madamari512

Activitate Madamari512

Bună seara! Nu are tulburări psihice, e pur și simplu ura din cauza unei bucăți de pământ. Nu ar merge oricum de buna voie într un spital de psihiatrie și rudele de gradul 1 cu siguranță nu ar fi de acord.
Multumesc

Samuel Micula a scris:

Buna seara!

Din ceea ce povestiti rezulta ca este foarte posibil ca unchiul tatalui dumneavoastra sa sufere de o tulburare psihica, fapt ce ii afecteaza grav discernamantul. In acest sens, va recomand sa intiati procedura de internare voluntara intr-un spital de psihiatrie prevazuta de Legea nr. 487/2002. Datorita legaturii de rudenie aveti dreptul de initia aceasta procedura. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat!

Bună ziua! Am o problema cu vecinul de vis a vis care din nefericire este unchiul tatălui meu. Astăzi, când ai mei voiau sa între în curte, din senin, vecinul a aruncat cu un bolovan către ei dar bolovanul a lovit poarta lui. Mereu ii înjura, amenință că îi omoară, fel și fel de injurii. De fiecare data ai mei au făcut plângere însă nu se potolește. Episodul de astăzi, m-a făcut sa îmi fie teama pt părinți și de asemenea și lor le este teama. Va rog, un sfat ce putem face? Vecinul e bătrân, are 84 ani însă niciunul din familia lui nu i a atitudine când se întâmplă astfel de episoade. În vara trecuta, tata era cu spatele la poarta și vecinul a venit în fuga cu furcoiul către el. Aștept un sfat, va rog!
Multumesc
Nu se poate sa deschid un proces pentru eliberarea unui certificat nou?
O sa incerc si la camera notarilor insa nu am prea multe informatii ajutatoare. Mulțumesc

Andreea Dana Fodor a scris:

Puteți merge sa solicitați informații la camera notarilor publici în raza căreia s-a întocmit certif de moștenitor, întrucât se arhivează.
Doar că trebuie să fiți pregătită să le furnizați cat mai multe date referitoare la act, pentru a putea identifica notarul care a autentificat și locul in care se afla arhiva acestuia.

Nu știu ce sa zic, actul de mostenitor dateaza de prin 1980,nici nu cred ca mai traieste notarul si nici nu stim notarul lq care s-a facut certificatul de mostenitor.

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

Puteți obține o copie legalizata a certificatului de moștenitor de la notarul care v-a eliberat documentul.

Luați legătura cu acesta.

Buna ziua! Bunicul este decedat de cativa ani si cand s-au facut actele pe numele mamei, s-a constatat ca actul de mostenitor al bunicului pentru gradina din spatele casei nu este, este pierdut. unde as putea sa ma adresez pentru eliberarea unui duplicat sau ce pot face in acest caz? mentionez ca impozitul pe acel teren se plateste in continuare pe numele bunicului desi acesta e decedat de 6ani. La primarie au zis ca ei nu au nici un document sau copie. multumesc