avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate lsilviu

Activitate lsilviu

Răspuns la discuția teren mai putin decat in acte

cum arata planul de cf, trbuie consultat planul care a stat la baza intocmirii cartii funciare. consultati acest plan si dimensiunile de pe el. solicitati unui topograf o ridicare topografica care sa aibe ca scop verificarea suprafetei. cu planurile de cf si ridicarea in care se constata minusul puteti merge in instanta. esential este sa consultati planurile (planurile le gasiti la OCPI-ul din judetul d-voastra)

Daca solicit eu personal o astfel de documentatie, acel plan, il primesc ? sau un topograf are dreptul sa ceara asa ceva ?

Răspuns la discuția teren mai putin decat in acte
Buna ziua. va rog sa ma ajutati. Am si eu o problema asemanatoare cu acea de sus. Dupa revoultie, dupa desfintarea colectivului, vecinul din spatele casei si a luat inapoi pamantul. Pe vremea aceea cand s a masurat lui i a iesit si i a dat in titlul de proprietate 60 de ari, desi trebuia sa primeasca 58, iar mama ( pentru ca pe ea este titlul ) a primit in titlul de proprietate 58 de ari( 7 ari intravilan Casa de locuit si 51 extravilan ).
In urma cu doi ani am hatarat sa intabulam casa si terenul si , surpriza, in loc de 58 de arii ne a iesit 55, cu 3 mai putin. Am masurat si terenul vecinului din spate si surpiza, el are cu aproape 4 arii mai mult.
Eu am teren cu 3 ari mai putin iar vecinul cu 3- 4 arii mai mult decat in acte. A fost masurat de topograf, A venit de la primarie, a masurat, am stabilit o limita a terenului impreuna cu reprezentantul primariei, iar a doua zi vecinul a venit si a mutat tarusul mai jos, in favoarea lui. Si de atunci a ramas asa, eu cu teren mai putin iar el cu mai mult.
Casa cu cei 7 ari a fost intabulat , avem CF, dar pe cei 51 de arii extravilan nu avem pentru ca am tot taraganat situatia cu vecinul, nu ne am inteles, mama nu a vrut sa dea declaratie ca renunta la 3 arii de teren si asa a ramas.
Ce as putea sa fac cu vecinul ca sa am suprafata care trebuie? cum sa iau cele 3 arii de la el ? Actiunea de revendicare impotriva lui ce presupune ? Pot sa iau cele 3 arii , sa mut tarusul unde l a fixat reprzentantul primariei si sa i spun ca pana aici e al meu , nu ma intreresaza. ce poate sa mi faca?
Va rog mult. Multumesc.