In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a aratat parintilor mei de unde incepe terenul , intrat pe terenul primariei pe o lungime de 6 m , teren public pe care s-a modernisat strada si -sa construit trotuar pentru pietoni . Acuma terenul meu este mai scurt cu 6 m pe o latime de 12,5m , deci din 360mp eu am 285 mp . Au venit cei de la primarie pentru intocmirea hartii cadastrale a orasului si mi-au spus ca eu nu am terenul cit este pe acte si ca vecinul din spate are mai mult decat pe acte , mi-au spus ca eu am 285mp in loc de 360 si vecinul are 435 in loc de 360mp , deci practic ce-mi lipseste mie este la el . Ce ar trebuii sa fac ca sa mut gardul si sa-mi recuperez terenul pentru care platesc impozit . Impozit platesc pentru 360 mp si de fapt am numai 285 , restul de 75 de mp fiin folositi de vecinul . Multumesc.
Intabularea se face pe baza documentatiei cadastrale, daca ati pierdut-o adresati-va pentru un duplicat la OCPI. Cu ce suprafata figurati in CF conform masuratorilor cadastrale? Daca este cazul, se poate face o actualizare a informatiilor cadastrale, pe baza unei noi documentatii. Luati legatura cu un topograf autorizat de OCPI.
Daca nu va intelegeti cu vecinul, puteti formula actiune in revendicare impotriva lui.
Atentie : daca vecinul stapaneste suprafata in plus de cel putin 30 ani, va poate paraliza actiunea in revendicare invocand uzucapiunea.
Apelati la un avocat.