avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai putin decat in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai putin decat in acte

In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a aratat parintilor mei de unde incepe terenul , intrat pe terenul primariei pe o lungime de 6 m , teren public pe care s-a modernisat strada si -sa construit trotuar pentru pietoni . Acuma terenul meu este mai scurt cu 6 m pe o latime de 12,5m , deci din 360mp eu am 285 mp . Au venit cei de la primarie pentru intocmirea hartii cadastrale a orasului si mi-au spus ca eu nu am terenul cit este pe acte si ca vecinul din spate are mai mult decat pe acte , mi-au spus ca eu am 285mp in loc de 360 si vecinul are 435 in loc de 360mp , deci practic ce-mi lipseste mie este la el . Ce ar trebuii sa fac ca sa mut gardul si sa-mi recuperez terenul pentru care platesc impozit . Impozit platesc pentru 360 mp si de fapt am numai 285 , restul de 75 de mp fiin folositi de vecinul . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lsilviu , utilizator 21:58, 26 Martie 2013
Acest aspect poate constitui un argument in favoarea dvs., ca si faptul ca ati facut intabularea pe intreaga suprafata de teren.
Apelati, totusi, la un avocat. Speta dvs. prezinta un grad crescut de complexitate.
cum arata planul de cf, trbuie consultat planul care a stat la baza intocmirii cartii funciare. consultati acest plan si dimensiunile de pe el. solicitati unui topograf o ridicare topografica care sa aibe ca scop verificarea suprafetei. cu planurile de cf si ridicarea in care se constata minusul puteti merge in instanta. esential este sa consultati planurile (planurile le gasiti la OCPI-ul din judetul d-voastra)
Am vazut raspunsuri bune aici! Solicitati la OCPI o copie si de pe documentatia vecinului!
Buna ziua. va rog sa ma ajutati. Am si eu o problema asemanatoare cu acea de sus. Dupa revoultie, dupa desfintarea colectivului, vecinul din spatele casei si a luat inapoi pamantul. Pe vremea aceea cand s a masurat lui i a iesit si i a dat in titlul de proprietate 60 de ari, desi trebuia sa primeasca 58, iar mama ( pentru ca pe ea este titlul ) a primit in titlul de proprietate 58 de ari( 7 ari intravilan Casa de locuit si 51 extravilan ).
In urma cu doi ani am hatarat sa intabulam casa si terenul si , surpriza, in loc de 58 de arii ne a iesit 55, cu 3 mai putin. Am masurat si terenul vecinului din spate si surpiza, el are cu aproape 4 arii mai mult.
Eu am teren cu 3 ari mai putin iar vecinul cu 3- 4 arii mai mult decat in acte. A fost masurat de topograf, A venit de la primarie, a masurat, am stabilit o limita a terenului impreuna cu reprezentantul primariei, iar a doua zi vecinul a venit si a mutat tarusul mai jos, in favoarea lui. Si de atunci a ramas asa, eu cu teren mai putin iar el cu mai mult.
Casa cu cei 7 ari a fost intabulat , avem CF, dar pe cei 51 de arii extravilan nu avem pentru ca am tot taraganat situatia cu vecinul, nu ne am inteles, mama nu a vrut sa dea declaratie ca renunta la 3 arii de teren si asa a ramas.
Ce as putea sa fac cu vecinul ca sa am suprafata care trebuie? cum sa iau cele 3 arii de la el ? Actiunea de revendicare impotriva lui ce presupune ? Pot sa iau cele 3 arii , sa mut tarusul unde l a fixat reprzentantul primariei si sa i spun ca pana aici e al meu , nu ma intreresaza. ce poate sa mi faca?
Va rog mult. Multumesc.

cum arata planul de cf, trbuie consultat planul care a stat la baza intocmirii cartii funciare. consultati acest plan si dimensiunile de pe el. solicitati unui topograf o ridicare topografica care sa aibe ca scop verificarea suprafetei. cu planurile de cf si ridicarea in care se constata minusul puteti merge in instanta. esential este sa consultati planurile (planurile le gasiti la OCPI-ul din judetul d-voastra)

Daca solicit eu personal o astfel de documentatie, acel plan, il primesc ? sau un topograf are dreptul sa ceara asa ceva ?

Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
lsilviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Fond funciar - intabulare teren extravilan ContSters206369 ContSters206369 la intabularea unui teren extravilan ,trebuie semnaturile sau acordul,vecinilor,si luarea in evidenta la primaria de care apartine , s-au se va face ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)