avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai putin decat in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai putin decat in acte

In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a aratat parintilor mei de unde incepe terenul , intrat pe terenul primariei pe o lungime de 6 m , teren public pe care s-a modernisat strada si -sa construit trotuar pentru pietoni . Acuma terenul meu este mai scurt cu 6 m pe o latime de 12,5m , deci din 360mp eu am 285 mp . Au venit cei de la primarie pentru intocmirea hartii cadastrale a orasului si mi-au spus ca eu nu am terenul cit este pe acte si ca vecinul din spate are mai mult decat pe acte , mi-au spus ca eu am 285mp in loc de 360 si vecinul are 435 in loc de 360mp , deci practic ce-mi lipseste mie este la el . Ce ar trebuii sa fac ca sa mut gardul si sa-mi recuperez terenul pentru care platesc impozit . Impozit platesc pentru 360 mp si de fapt am numai 285 , restul de 75 de mp fiin folositi de vecinul . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lsilviu , utilizator 21:58, 26 Martie 2013
pai au trecut vreo 37 de ani , dar tocmai ca sa nu provoc scandal cu vecinul am lasat gardul asa ,eu am incercat sa-i aduc aminte ca nu am terenul cat am acte , si si el stie ca nu e in regula cu terenul, dar se face ca ploua si schimba vorba, acuma am 3 masini si nu am unte sa le parchez , daca le las in strada ,vine politia si ma amendeaza , iar pe terenul meu ,unde as putea sa pun masinile , are vecinul morcovi.
Vecinul avea tot interesul sa va duca cu vorba, sa treaca timpul necesar uzucapiunii.
Apelati la un avocat, caruia sa ii aratati si actele. Poate se gaseste o solutie.
Sau apelati la un mediator, poate reusiti sa ajungeti la o intelegere amiabila cu vecinul.
i-mi puteti spune care sunt conditiile pentru uzucapiune? ca sa stiu de ce sa ma leg , adica de faptul ca eu nu am stiut de diferenta de teren sau stiu eu , vre-un punct unde poate fii atacata uzucapiunea.
multumesc
O posesie utila, adica continua, neintrerupta, netulburata, neechivoca, publica si sub nume de proprietar vreme de 30 ani.
dar faptul ca eu platesc in continuare imposit pe ace teren , nu are vreo importanta???

Alte discuții în legătură

Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Fond funciar - intabulare teren extravilan ContSters206369 ContSters206369 la intabularea unui teren extravilan ,trebuie semnaturile sau acordul,vecinilor,si luarea in evidenta la primaria de care apartine , s-au se va face ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)