În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi cealaltă cumpărată de altul (tot 20 de ari).Cum atunci n-am avut bani să fac şi intabularea, acum pe titlul celui de la care am luat terenul aflu că are 27 de ari ! iar realitatea in teren este că eu AM DOAR 20 DE ARI, exact cât am cumpărat. Intrebarea este: pot să fac întabularea pe cat am eu (20 de ari, deşi pe titlu au rămas 27) sau trebuie sa ne plimbăm prin judecăţi ca să "demonstrăm" că acei 7 ari nu există ? Trebuie să menţionez că restul terenurilor din jur sunt TOATE deja intabulate...sau se pot dez-intabula ? Vă mulţumesc.
Verificati documentatia cadastrala cu Planul parcelar de la Primarie.
In ori care situatie, puteti face intabularea daca dati o Declaratie pe proprie raspundere ca acceptati situatia din teren
In cazul dumneavoastra va trebuie o documentatia pentru intabularea dreptului de proprietate asupra unui imobil neinscris in cartea funciara (teren).
Pentru aceata va trebuie sa contactati un topograf autorizat de catre OCPI, iar acestav-a intocmi documentatie cu urmatoarele documente:
- cererea de solicitare informatii şi conventie;
- cererea de receptie şi inscriere;
- declaratia pe proprie raspundere cu privire la instrainarea şi identificarea imobilului masurat;
- descrierea lucrarilor topografice şi geodezice;
- plan de incadrare in zona;
- plan de amplasament şi delimitare a imobilului;
- extras din planul parcelar avizat pentru conformitate de primar, daca este cazul;
- tabel de mişcare parcelara cu indicarea situatiei actuale din titlul de proprietate şi a situatiei viitoare, cu atribuirea numarului cadastral pentru fiecare imobil din titlu;
- calculul suprafetelor;
- descrierile topografice ale punctelor noi din reteaua de indesire şi ridicare;
- dovada platii tarifelor pentru receptie şi inscriere in cartea funciara;
- actul de proprietate (copie legalizata);
- certificatul fiscal;
- copie dupa actul de identitate.