avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata diferita intre acte si teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata diferita intre acte si teren

În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi cealaltă cumpărată de altul (tot 20 de ari).Cum atunci n-am avut bani să fac şi intabularea, acum pe titlul celui de la care am luat terenul aflu că are 27 de ari ! iar realitatea in teren este că eu AM DOAR 20 DE ARI, exact cât am cumpărat. Intrebarea este: pot să fac întabularea pe cat am eu (20 de ari, deşi pe titlu au rămas 27) sau trebuie sa ne plimbăm prin judecăţi ca să "demonstrăm" că acei 7 ari nu există ? Trebuie să menţionez că restul terenurilor din jur sunt TOATE deja intabulate...sau se pot dez-intabula ? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 17:17, 20 Aprilie 2014
Verificati documentatia cadastrala cu Planul parcelar de la Primarie.
In ori care situatie, puteti face intabularea daca dati o Declaratie pe proprie raspundere ca acceptati situatia din teren
In cazul dumneavoastra va trebuie o documentatia pentru intabularea dreptului de proprietate asupra unui imobil neinscris in cartea funciara (teren).
Pentru aceata va trebuie sa contactati un topograf autorizat de catre OCPI, iar acestav-a intocmi documentatie cu urmatoarele documente:
- cererea de solicitare informatii şi conventie;
- cererea de receptie şi inscriere;
- declaratia pe proprie raspundere cu privire la instrainarea şi identificarea imobilului masurat;
- descrierea lucrarilor topografice şi geodezice;
- plan de incadrare in zona;
- plan de amplasament şi delimitare a imobilului;
- extras din planul parcelar avizat pentru conformitate de primar, daca este cazul;
- tabel de mişcare parcelara cu indicarea situatiei actuale din titlul de proprietate şi a situatiei viitoare, cu atribuirea numarului cadastral pentru fiecare imobil din titlu;
- calculul suprafetelor;
- descrierile topografice ale punctelor noi din reteaua de indesire şi ridicare;
- dovada platii tarifelor pentru receptie şi inscriere in cartea funciara;
- actul de proprietate (copie legalizata);
- certificatul fiscal;
- copie dupa actul de identitate.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)
Terenul agricol nu este inscris in cartea funciara psilemangalia psilemangalia Dupä o succesiune terenul agricol a fost dat la o asociatie sä äl lucreze.Cät timp ai la dispozitie sä äl intabulezi si sä äl änregistrezi än Cartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, intabulare psilemangalia psilemangalia :frantic:Succesiunea s a äncheiat:cät timp ai la dispozitie sä intabulezi imobilul si terenul än cartea funciarä sau mai bine spus ce pasi trebuie sä ... (vezi toată discuția)