la intabularea unui teren extravilan ,trebuie semnaturile sau acordul,vecinilor,si luarea in evidenta la primaria de care apartine , s-au se va face direct la ocpi .actele de intabulare ?
Intabularea o face expertul autorizat care v-a executat documentatia cadastrala. Dupa ce primiti incheierea de intabulare, daca aveti deja rol deschis la primarie (fiscal si agricol), nu mai este nevoie sa o prezentati nicaieri.
-gasiti lista autorizati cadastru la OCPI din jud dvs.
-documentatia implica masuratori,
-plan cadastral/plan de incadrare in tarla (cu semnatura primarului)
-copii certificate dupa acte.
-certificat fiscal - care atesta ca terenul ce urmeaza a fi intabulat este inregistrat l primarie.
-pentru terenurlile delimitate daca suprafata este mai mare cu 5% fata de cea din acte se face un proces verbal de vecinatate pe care il semneaza vecinii.
va multumesc de raspuns , dar alta e problema mea..cred ca nu am fost destul de clar...
are valoare un titlu de proprietate , fara intabulare ?
CINE INTABULEAZA PRIMUL INTR O TARLA FACE LEGEA ?
nu ma refer la suprafata intabulata . , ci UNDE intabuleaza ?, adica limitele dintre suprafete ?
unul din vecini , a vandut , noul propietar a intabulat conform titlului ( an 2006 ), fara sa tina cont de limita dintr noi si mi-a luat 80% din teren ( 86 arii am cumparat atat trebuie sa am interen )
eu nu am apucat sa intabulez , ca acum nu mai am ce , nu mai exista suprafata in teren , ,,,,,,,
daca vecini mei , au intabulare , iar eu nu, titlul meu mai conteaza , si ca am teren acolo ?
terenul odata intabulat , nu mai poate fi contestat ?
e posibil sa pierd terenul ?
titlul meu ramane fara valoare in fata intabularilor vecinilor ?
[Editat - nu deschideti topicuri noi pentru aceasta problema, continuati va rog aici. Multumesc]