avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate Maple88

Activitate Maple88

Buna ziua,
Am o întrebare legată de un titlu de proprietate pe care sunt 2 proprietari, frați, ambii decedați, si unul din moștenitori este interzis. Succesiunea după unul din defuncți s-a facut între cei doi frați moștenitori, A si B, pe un imobil. Apoi fratele A a fost pus sub Interdicție (grad de invaliditate 1) si are un tutore care nu este din familie. Aceasta s-a hotărât in urma unei acțiuni judecătoresti deschisă de fratele B, având ca pârâți pe fratele A si pe viitorul tutore. In hotărâre se specifica însă că tutorele nu are dreptul sa reprezinte pe fratele A la încheierea actelor de dispoziție, printre care se regăsește si acceptarea sau renunțarea la moștenire, deoarece la data când s-a dat hotărârea nu existau dispoziții legale in baza cărora sa autorizeze cele de mai sus. Practic, aceasta a fost perioada in care s-a transferat autoritatea de tutela de la primărie la judecătorie, dar până la data hotărârii nu se organizaseră astfel de instanțe.

Ce trebuie făcut acum? Este corect următorul scenariu?
- Fratele B depune cerere la judecătorie să se deschidă o alta acțiune prin care cere să se hotărască ca tutorele sa il reprezinte pe fratele A la dezbaterea succesiunii.
- La întâmpinare, tutorele este de acord cu cele cerute.
- dacă se dă hotărârea, fratele B si tutorele merg la notarul unde s-a dezbătut succesiunea după mama si adăugă la masa succesorală acel titlu de proprietate, pentru a fi declarați moștenitori pe cota parte.
- Fratele B, tutorele si moștenitorii celuilalt defunct de pe TDP merg la notar sa facă Partajul voluntar.

Va mulțumesc anticipat!