Consider ca mod gresit este sustinut ca: " Un imobil poate fi bun comun cu conditia ca la achizitonare sa fi participat in mod egal din punct de vedere financiar s-au poate sa fie bun propriu daca numai unul din soti a contribuit la achizitionarea acestuia." , deoarece conform art. 29 coroborat cu art. 30 din Codul Familiei, sotii sunt obligati sa contribuie, in raport cu mijloacele fiecaruia, la cheltuielile casniciei, Iar bunurile dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Data post: Luni, 1 Septembrie 2008, 22:57
Subiect: RE: BUN PROPRIU SAU COMUN ?
Intrebarea este, opereaza sau nu cu privire la cel de-al doilea imobil SUBROGATIA REALA?
Data post: Luni, 1 Septembrie 2008, 23:02
Subiect: RE: BUN PROPRIU SAU COMUN ?
Va rog sa-mi sa ma ajutati cu un sfat .
Sotia mea a achizitionat un imobil in timpul casatoriei cu mine, in contractul de vanzare cumparare a imobilului se specifica ca e casatorita si ca pretul a fost achitat in totalitate de mama sa, care declara in continutul contractului "donez fiicei mele suma X, in vederea achizitionarii imobilului"
Ulterior acest imobil a fost vandut si a fost achizitionat un alt imobil cu o valoare mai mare decat primul imobil, dar tot pe numele sotiei, specificandu-se in contractul de vanzare cumparare, ca este casatorita cu mine.
Va rog sa-mi spuneti daca imobilul este bun comun sau bun propriu, intru-cat sotia doreste sa divorteze si totodata va rog sa-mi spuneti daca opereaza sau nu SUBROGATIA REALA, cu privire la cel de al doilea imobil.
VA MULTUMESC