avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate sitea_err

Activitate sitea_err

[...]se poate esalona in 48 rate lunare, insemnand 1000 lei lunar.

Din calculele mele taxa minima in 48 de transe lunare nu scade sub 1350 Lei/Luna
(si tocmai am aflat din linkul postat de @DlGoe de mai sus, ca poate sa fie si 5% taxa maxima) :(


Legea prevede obligativitatea scutirii de la plata taxei de timbru daca veniturile dvs lunare pe membru de familie (alaturi de care locuiți) sunt sub 300 lei, iar daca veniturile sunt sub 600 lei, vi se reduce la jumătate taxa de timbru.


Ce beneficii credeti ca pot obtine tinand cont de faptul ca venitul meu este 0(zero) iar persoana care locuieste cu mine in casa este pensionar cu 2000 Lei/luna pensie? (Din care se achita facturi la utilitati, intretinere, cheltuieli de subzistenta etc)
Exista sansa sa obtin din partea instantei plata LA JUMATATE a taxei si esalonarea? (Ati mentionat termenul de obligativitate)
Odata obtinut ajutorul financiar mai am posibilitatea sa cer altul pentru apel? Unde inteleg ca taxa o sa fie jumatate din suma platita la fond.
Nu stiam ca exista si optiunea de SCUTIRE a taxei stiam doar de reducerea, eşalonarea ori amânare. Intrebarea referitoare la onorariu avocatului era mai mult din necesitate si din incercarea de a prioritiza intr-un fel plata taxei, daca este cazul sa fie in cuantumul la care ma astept eu. Va dati seama ca pot platii onorariu unui avocat de 7000 - 10000 de ron in decursul a 2 ani cat dureaza probabil procesul. Sunt curios daca instanta ofera, de obicei, SCUTIREA taxei. Sau care sunt sansele sa pot sa beneficiez de scutire sau o reducere semnificativa? Este imposibil de platit o astfel de suma si de oameni care au muncit o viata in conditii perfecte. Dar eu la ce sa ma astept?
Avocatii cu care m-am consultat inclusiv un mediator (Medierea a fost refuzata in scris de partea adversa). mi-au spus ca taxa se poate duce chiar si la 40.000 de euro cu plata evaluatorului samd. De aceea am intrebat de avocatul poporului si daca nu imi este blocat accesul meu la justitie cu o astfel de taxa (PLATIBILA LA INCEPUT). De aceea am intrebat care sunt sansele de rezolvare.
Cat despre vanzare de drepturi litigioase, nu stiu daca se ofera cineva sa cumpere doar o 1/4 dintr-un imobil, la un teren poate, dar la un imobil, nu cred. Iar imprumut la banca pot sa incerc, dar sunt ferm convins ca o sa fiu refuzat.
Ce solutii exista pentru rezolvarea unei successiuni in instanta intrucat una dintre parti nu doreste, sub nicio forma, rezolvarea la notar, (disputa fiind un imobil si un teren cu valoare foarte mare), pentru o persoana care nu are salariu, abia am terminat facultatea acum doi ani, iar taxa de timbru se ridica la approx. 19000 euro (conform calculatorului de taxa judiciara de pe just.ro, si unei estimari minime facute de notar pe grile notariale).
Inteleg ca se poate oferii ajutor financiar din partea instantei, si se poate esalona plata in maxim 24 de luni (ceea ce ar insemna aproape 4000RON lunar --nu am cum sa achit nici aceasta suma --) iar odata obtinut ajutorul financiar, nu se mai poate cere altul pentru apel.
Cum pot sa am access la justitie in aceste conditii? Avocatul poporului ma poate ajuta? Exista posibilitatea ca un avocat angajat sa accepte onorariu la sfarsit procedurii cand se incheie dezbaterea in instanta? In masa succesorala exista conturi bancare ale defunctului are insumeaxa approx. 6000eur). Se pot elibera aceste fonduri/conturi in timpul proceduri pentru achitare de taxe, avocat , etc? Cat timp mai am la dispozitie pentru rezolvarea successiuni daca au trecut deja 4 ani de la decesul unchiului?