avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate lady_v

Activitate lady_v

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarelor, in privinta contribuţiei de asigurări obligatorii de sănătate:

La ce se refera expresia ingrosata din paragraful acesta; veniturile precizate se refera la venituri impozabile sau venituri neimpozabile?
„Articolele 212 şi 213 din Legea 95/2006, reglementează categoriile de persoane care beneficiază de asigurare cu plata contribuţiei din alte surse sau fără plata contribuţiei.
-În cazul persoanelor fără venituri, dacă acestea sunt căsătorite, iar soţul/soţia are calitatea de asigurat sau au copii care au calitatea de asigurat, acestea pot deveni coasigurate (vor fi asigurate fără plata contribuţiei).
[...]
Pentru coasigurat sunt necesare: adeverinţă că nu a realizat venituri pentru fiecare perioadă în care nu a realizat venituri din intervalul anual 2008-2013, emisă de Administraţia Finanţelor Publice pentru soţ/soţie, copie certificat căsătorie pentru soţ/soţie, copie acte de stare civilă care să ateste filiaţia asigurătorului către ei, pentru părinţi, copie BI/CI.”

O persoana care are venituri neimpozabile si nepermanente poate fi coasigurata, sotul avand calitatea de asigurat, fara plata contribuţiei de asigurări obligatorii de sănătate?

Unde pot gasi, in legislatie, paragrafele:
- „veniturile neimpozabile nu este nevoie sa fie declarate în România”
- „Pentru persoanele care nu realizează venituri impozabile, cele care beneficiază de venitul minim garantat şi pentru persoanele care sunt asistate social plata contribuţiei de asigurări obligatorii de sănătate va fi suportată din bugetul administraţiei publice locale”?

Multumesc anticipat!
" Pentru un venit brut lunar din salarii cuprins intre 10.000.001 si 30.000.000 lei:
Fara persoane in intretinere: 2.500.000 x [1-(Venit Brut Lunar-10.000.000) / 20.000.000]
Cu o persoana in intretinere: 3.500.000 x [1-(Venit Brut Lunar-10.000.000) / 20.000.000]

Din salariul brut negociat scadeti 17%, care reprezinta 1% somajul, 6,5% sanatatea, 9,5% contributia la pensie;
Scadeti deducerea, calculata conform tabelului;
La suma astfel obtinuta aplicati un impozit de 16%. "

Dupa calculele prezentate , am inteles ca , pentru un salariu de pana in 20.000.000 ,
se castiga la salariu pentru o persoana aflata in intretinere 1 000.000.
Am calculat bine suma ce este primita la salariu pentru persoana in intretinere ??
Va multumesc .
Buna ziua !
Am nevoie urgent de sfatul dvs. intr-o problema !
Am o sora casatorita , fara serviciu , care este studenta si beneficiaza de bursa de studii , atunci cand mediile ei permit aceasta bursa , deci nu are un venit continuu , stabil . Bursa este de 300 lei . In prezent are bursa in semestrul I , adica inclusiv luna ianuarie .
Intrebarea este daca sotul ei o poate trece drept persoana in intretinere , el avand serviciu , pentru a putea beneficia de deducere personala pentru sotie ?
Cum trebuie procedat ca sa fie corect ?
Mentionez ca el trebuie sa depuna urgent declaratia .
Multumesc anticipat !
Va doresc un an cat mai bun !
:) am rectificat scrisul ! :)
a trebuit sa cer din nou ajutor ! chiar am crezut ca problema e prea complicata , daca nimeni nu poate sa raspunda !
i-am multumit lui Avlil pentru amabilitate , cred ca se poate citi mai sus !
am nevoie , in continuare , de raspunsuri la celelalte intrebari .
nu am obligat pe nimeni sa raspunda , doar am cerut ajutorul acelor pentru care problema nu e asa de complicata !
va multumesc anticipat pentru raspunsuri !

1. intr-adevar acest contract de donatie nu poate fi desfacut decat in instanta ?
2. unde pot verifica intabularea ?
3. in cazul in care unul din parinti va deceda , pot face succesiune sau sant obligata sa raman cu acest act ?
4. tatal meu poate sa-mi dea jumatatea lui de apartament acum ? daca da , ce modalitate exista pentru a face asta si ce acte si semnaturile caror persoane sant necesare ?
Astept in continuare raspunsuri de la avocati si consultanti , sau poate problema e prea complicata pentru ei ???
Multumiri ! :)
Multumesc mult , din nou , pentru raspuns !

1. Intr-adevar acest contract de donatie nu poate fi desfacut decat in instanta ?
2. Unde pot verifica intabularea ?
3. In cazul in care unul din parinti va deceda , pot face succesiune sau sant obligata sa raman cu acest act ?
4. Tatal meu poate sa-mi dea jumatatea lui de apartament acum ? Daca da , ce modalitate exista pentru a face asta si ce acte si semnaturile caror persoane sant necesare ?
multumesc pentru raspuns!
astept si alte sfaturi!
Salut pe toti cei de pe forum , si mai ales pe consultanti !
Am nevoie de sfatul dvs. !
Parintii mei au facut "Contract de donatie imobiliara" mie si surorii mele , pentru apartamentul in care locuiesc eu cu parintii mei ! Sora mea are locuinta proprie !
A aparut o problema ! Mama mea ameninta cu vanzarea apartamentului , desi mi-a tot spus sa investesc bani in acest apartament , si mai ales mi-am platit partea la cheltuielile casei ( intretinere,gaze,electrica,etc ) !
Intrebarea mea este daca mama mea are posibilitatea de a vinde apartamentul !
Si daca da , ce pot face eu ca sa impiedic vanzarea ?
Prin ce mijloc ma poate ajuta tatal meu sa opresc vanzarea apartamentului , el fiind de partea mea !
Poate tatal meu sa-mi faca mie contract de vanzare/cumparare pe jumatatea lui de apartament ? Trebuie si acordul mamei ? Cum trebuie sa procedez , existand deja acel "Contract de donatie imobiliara" ??? Ce acte trebuie sa am ? Mai ales din partea surorii mele !
Mai exista si alte cai de a primi legal jumatatea tatalui meu , fara a le implica pe mama si sora mea ?

Multumesc anticipat !