avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos3010

Activitate Dragos3010

Răspuns la discuția Nelămurire incheiere dosar
Au zis doamnele că până pe 30 este termenul. Am încredere în justiție, nu?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca depuneti dupa expirarea termenului de supraveghere, nu rezolvati nimic.

Au zis doamnele de acolo că dacă în câteva zile nu sunt citat de Judecatorie, să mă duc să fac sesizare. Mulțumesc frumos!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Verificati pe portal dupa numele inculpatului, oricum trebuia sa faceti ce v-am spus.

Bună ziua! Am fost astăzi la Serviciul de Probațiune, pentru sezizarea nerespectării obligatiilor de către inculpat și revocarea în Instamță a amanarii pedepsei, iar doamnele responsabile de supravegherea inculpaților, au spus că dacă până în perioada de recurs acesta nu își îndeplinește obligatiile și achită integral datoriile , acestea raportează în Instantă, fără să fie nevoie de sesizare. Întrebarea este, informațiile primite de la respectivele doamne sunt adevărate? sau încearcă doar să amane cât mai mult termenul fără ca eu să-mi dau seama, știind că prin executare silită a inculpatului nu aș rezolva mai nimic din recuperarea prejudiciului. Cum pot afla dacă o să existe un raport trimis la Judecătorie de către Serviciul de Probațiune despre această situație în următoarele zile? O să mă citeze instanța? Mulțumesc!
Vă mulțumesc frumos, domnilor avocați!
Dacă mai sunt două zile până la expirarea termenului de plată, are rost să mai fac sesizarea? Mulțumesc din suflet!

Andreea Dana Fodor a scris:

Daca a trecut acel termen de 2 ani, nu mai are relevanță sesizarea serviciului de probațiune (o puteți face, însă va rămâne fără rezultat fiindcă legea reglementează situația în care "până la expirarea termenului de 2 ani" nu își îndeplinește obligațiile civile).

Găsiți lista serviciilor de probațiune online. De exemplu, in București este pe bd Magheru nr. 28-30, iar Serviciul de probațiune Ilfov este in București, Str. Walter Mărăcineanu nr. 1-3.

Oricum, sesizarea serviciului de probațiune nu v-ar ajutat sa încasați sumele de bani, ci doar sa decidă instanta, in urma analizării posibilităților lui de plata, daca executa (in penitenciar) pedeapsa sau nu.

Prin urmare, fata de faptul că a expirat acel termen de 2 ani, puteți doar să îl executați silit.

Și da, procesul este penal, am uitat să menționez. Se mai poate face ceva dacă a trecut acea perioadă de doi ani în care acesta avea obligația de a face plata despagubirilor? Mulțumesc!
Da, m-am constituit parte civilă și în urma luării sentinței, persoana în cauză trebuia să îndeplinească obligația de despăgubire în acea perioadă de 2 ani de zile în care a fost condamnat cu suspendare.La ce instituție pot depunde acea cerere sau sesizare că acesta nu și-a îndeplinit obligațiile?
Bună ziua! În urmă cu aproximativ 5 ani, am deschis un proces civil, pentru loviri sau alte violențe, pe care ulterior, la aproximativ 3 ani de zile l-am câștigat, soluția fiind amânarea condamnării inculpatului și plata valorii materiale din incident.După acești doi ani în care inculpatul a fost în supraveghere, când o să-mi facă plata, sau cum se procedează în această situație? De la acea ultimă sentință nu mai știu nimic și nu am mai fost informat cu nimic. Aștept un răspuns cu drag, vă mulțumesc!Ofer atenție celor care mă lămuresc prin această asistență. Mulțumesc din nou!