avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate iamwhatiam

Activitate iamwhatiam


Mulțumesc pentru răspuns.
Acel președinte e genul de președinte care acționează in judecată rău-platnicul după numai 3 luni de neplată. El avea adresa noastră de contact, lăsată de fostul proprietar in cazul in care i s-ar fi întâmplat ceva, si știa de decesul acestuia imediat ce s-a produs. Dacă e președinte de asociație ii revine obligația sa ia măsuri in cazuri de întârziere a plății. Era la curent cu toată istoria răposatului după cum ne-a povestit el însuși. Atunci de ce a așteptat 5 ani sa ia măsuri?

In legătura cu suma de la întreținere : blocul nu are lift și nu s-au făcut îmbunătățiri comune pentru a justifica acele sume. Sunt de acord cu plata curățeniei și alte servicii de deratizare, dezinfecție, plata administratorului etc. In alte imobile se plătesc asemenea sume in condițiile in care sunt locuite cu tot confortul aferent.

Întrebare: se pot prescrie datoriile vechi și incepe plata întreținerii din momentul in care s-a încheiat procesul de succesiune și am intrat legal in drepturi ca proprietar?
Buna ziua! Anul trecut, in 2020, am aflat ca am moștenit o garsoniera in urma decesului proprietarului care a avut loc in anul 2015 (deces de care am aflat după mult timp). Pana in Iulie 2020 n-am știut de existența acestui imobil. La data menționata, am fost căutati (noi fiind 3 frați) de catre președintele de asociație de la adresa respectiva care ne-a anunțat de aceasta moștenire. Am început un proces de succesiune, pentru a intra legal in posesia ei, care a durat un an și s-a încheiat in Iulie 2021. Între timp, in acești 5 ani, s-au adunat la întreținere datorii de peste 5000 lei din care aproximativ 2000 lei penalități.

Întrebarea mea este următoarea:
In ce condiții se pot prescrie datoriile acumulate dacă n-am știut de existența imobilului iar președintele de asociație nu a luat legătura cu noi decât după o perioada de 5 ani de la decesul proprietarului. Nu era de datoria lui sa ia atitudine imediat după ce a aflat de moartea acestuia și și-a dat seama ca se acumulează asemenea datorii mai ales ca dumnealui știa de existența noastră dar noi nu știam de existența garsonierei?

Mai am o întrebare:
In luna Ianuarie 2021 apare pe desfășurător o suma de plata de 93 lei plus 40 lei penalități, deci 133 lei plata la întreținere pentru o garsoniera de 21 metri pătrați, nelocuită de 6 ani și debranșată de la caldura, lumina și apa! E normal așa ceva? (In acea perioada nu s-au făcut cheltuieli colective in blocul respectiv.) De unde apar sume atât de mari la întreținere?
Va mulțumesc.