avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Activitate cristina84

Activitate cristina84

As dori sa invit in tara un cetatea strain. Pentru tara in care el locuieste, statul roman impune procedura invitatiilor.
Am insa o nelamurire.. Am nevoie de dovada asigurarii conditiilor de cazare ale acestuia(se poate face printr-un contract de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, contract de comodat, declaraţie notarială de luare în spaţiu, hotărâre judecătorească sau orice alt document, eliberat în condiţiile legii, prin care se poate face această dovadă ).

Intrebarea mea este urmatoarea. Aceasta dovada de asigurare a cazarii pe termenul duratei vizei, trebuie sa fie neaparat emisa pe spatiul meu personal de locuit? Cu alte cuvinte sunt obligat sa il cazez in apartamentul meu, sau pot apela la o persoana apropiata care il poate caza pe invitat in spatiul ei, pe toata perioada sederii?

Aceasta persoana poate obtine documentul doveditor al cazarii invitatului prin depunerea unei copii a contractului sau de vanzare-cumparare sau prin declaratie notariala de luare in spatiu pe termen scurt?

Si inca ceva. Este adevarat ca aceasta procedura dureaza 2 luni de zile??! Asta mi-au spus cei de la oficiul pentru imigrari. Eu am nevoie de ea mult mai repede, maxim o luna de zile. Este vreo posibilitate prin care as putea rezolva problema inviattiei intr-un timp mai scurt?
Multumesc frumos si astept cu deosebit interes raspunsul dvs.
Am mare nevoie de ajutor!