avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate NeamtuDaniel

Activitate NeamtuDaniel

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

domnule, dvs vreti sa se imparta , deci dvs cereti, dvs platiti. Platiti la tot ce e de impartiti, ca nu impartiti cota dvs.
ce platiti acum, recuperati la sfarsit de proces de la ceilalti.

Asta e si mai stupid, domnule. Pai si daca doi din ceilalti mostenitori sunt doar niste pensionari cu 15-18milioane pensie. In cat timp imi primesc eu macar taxa inapoi, ca nu se poate pune poprire decat pe vreo 60% din pensie. Sau poate unii renunta in timpul procesului, sau chiar decedeaza. Cati ani o sa dureze sa imi recuperez eu macar "cheltuielile de judecata"? Nu mai zic de recuperarea sumei din valoarea "estimata de expert", de la ceilalti mostenitori?????? Samd...

eu practic tre sa platesc mult mai mult dect <<aproape>> mi se cuvine. Asta ziceam eu, domle!
3% din TOT => DACA Eu cer doar 10-15-20% DIN TOT e absolut normal sa platesc doar pentru ce imi doresc, si mi se cuvine. nu pentru toata lumea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Eu intrbam daca acel 3% se ia din total sau doar din cat am eu dreptul din aceea suma. Ex. 1/4 fiind unul din patru mostenitori.

Suma de 1000000 era orientativa.

Dar la un sfert cat trebuie sa primesc eu din mostenire (din nou 1/4) asta inseamna ca 3% din valoarea totala a mostenirii (30.000) este 12% din ce urmeaza sa primesc eu. (250.000).
Dar DACA erau 6 mostenitori sau 8 . Nu este normal sa platesc doar 3% din valoarea pretentiilor?
Stie cineva ce inseamna mai exact 3% taxa de timbru din valoarea masei succesorale vs. Valoarea masei partajabile?
Mai exact, la o valoare totala a tuturor imobilelor de 1.000.000 eu o sa trebuiasca sa platesc 3% din suma de 1.000.000 taxa de timbru sau doar 3% din suma care imi revine mie din acel 1.000.000. Eu fiind unul din 4 mostenitori caruia ii revine o cota de 1/4, nu ar fi corect ca valoarea taxei sa fie 3% din ce imi revine mie adica din 250.000.