Stie cineva ce inseamna mai exact 3% taxa de timbru din valoarea masei succesorale vs. Valoarea masei partajabile?
Mai exact, la o valoare totala a tuturor imobilelor de 1.000.000 eu o sa trebuiasca sa platesc 3% din suma de 1.000.000 taxa de timbru sau doar 3% din suma care imi revine mie din acel 1.000.000. Eu fiind unul din 4 mostenitori caruia ii revine o cota de 1/4, nu ar fi corect ca valoarea taxei sa fie 3% din ce imi revine mie adica din 250.000.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
cel care cere partajul, plateste taxa de timbru, iar procentul se aplica la tot ce e de imparti, la 1 mil. La final va recuperati diferenta sua chiar tot, de la restul sub forma cheltuielilor de judecata.
Valoarea masei partajabile nu o apreciati dvs ci se calculează în funcție de valoarea stabilita in grila notariala sau i la valoarea impozabila a bunurilor stabilita de taxe si impozite.
NeamtuDaniel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am inteles. Eu intrbam daca acel 3% se ia din total sau doar din cat am eu dreptul din aceea suma. Ex. 1/4 fiind unul din patru mostenitori.
Suma de 1000000 era orientativa.
Dar la un sfert cat trebuie sa primesc eu din mostenire (din nou 1/4) asta inseamna ca 3% din valoarea totala a mostenirii (30.000) este 12% din ce urmeaza sa primesc eu. (250.000).
Dar DACA erau 6 mostenitori sau 8 . Nu este normal sa platesc doar 3% din valoarea pretentiilor?
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
domnule, dvs vreti sa se imparta , deci dvs cereti, dvs platiti. Platiti la tot ce e de impartiti, ca nu impartiti cota dvs.
ce platiti acum, recuperati la sfarsit de proces de la ceilalti.