avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna 3% taxa de timbru din valoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna 3% taxa de timbru din valoarea ...

Stie cineva ce inseamna mai exact 3% taxa de timbru din valoarea masei succesorale vs. Valoarea masei partajabile?
Mai exact, la o valoare totala a tuturor imobilelor de 1.000.000 eu o sa trebuiasca sa platesc 3% din suma de 1.000.000 taxa de timbru sau doar 3% din suma care imi revine mie din acel 1.000.000. Eu fiind unul din 4 mostenitori caruia ii revine o cota de 1/4, nu ar fi corect ca valoarea taxei sa fie 3% din ce imi revine mie adica din 250.000.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:18, 18 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

domnule, dvs vreti sa se imparta , deci dvs cereti, dvs platiti. Platiti la tot ce e de impartiti, ca nu impartiti cota dvs.
ce platiti acum, recuperati la sfarsit de proces de la ceilalti.

Asta e si mai stupid, domnule. Pai si daca doi din ceilalti mostenitori sunt doar niste pensionari cu 15-18milioane pensie. In cat timp imi primesc eu macar taxa inapoi, ca nu se poate pune poprire decat pe vreo 60% din pensie. Sau poate unii renunta in timpul procesului, sau chiar decedeaza. Cati ani o sa dureze sa imi recuperez eu macar "cheltuielile de judecata"? Nu mai zic de recuperarea sumei din valoarea "estimata de expert", de la ceilalti mostenitori?????? Samd...

eu practic tre sa platesc mult mai mult dect <<aproape>> mi se cuvine. Asta ziceam eu, domle!
3% din TOT => DACA Eu cer doar 10-15-20% DIN TOT e absolut normal sa platesc doar pentru ce imi doresc, si mi se cuvine. nu pentru toata lumea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2021
NeamtuDaniel, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e si mai stupid, domnule.

nu are cum sa fie " si mai" pt ca acelasi lucru l-am zis si prima data. Ca vreti sau nu sa acceptati situatia, e treaba dva, cert ce e ca cine cere partajul avanseaza taxa de timbru pt ce cere sa se imparta.
daca aveti de impartit un mil, inseamna ca ceilalti au mai mult decat acea pensie, au si bunuri pe care le puteti urmari cu ajutorul executorului ca sa recuperati mai repede.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe de timbru judiciare magda popescu magda popescu Buna ziua! Pt. dezbaterea unei succesiuni succesive, in Instanta (prin notariat n-am reusit pt. ca sunt mai multi mostenitori si nu se inteleg), avand in ... (vezi toată discuția)
Explicatii exemplu calcul 3 % taxa partaj kyky_micky kyky_micky Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza concret taxa judiciara de timbru pentru bunurile comune (din masa partajabila) ce sunt supuse ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile (terenuri si o casa) prin hotarare judecatoreasca dromaderu0105 dromaderu0105 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema - dupa moartea tatalui am facut succesiunea (eu, fratele si mama - sotia defunctului) in ... (vezi toată discuția)