avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Silviu111

Activitate Silviu111



raluk0207 a scris:

Ați afirmat în întrebare ca fiica și mama au încheiat un act de partaj.
Ce legătură are donația cu partajul?
Și ce sa caute o suma de bani la o donație?

Notarul mi-a spus ca “actul de partaj” poate fi considerat o donație mascata și poate fi atacat.Un avocat mi-a spus ca:”in cazul in care mama primește o sulta/suma de bani de la fica, actul nu mai poate fi contestat deoarece a încasat bani.Mama și fica îmi sunt prietene de familie de mulți ani și vor sa îmi vândă mie. Sunt dispuse sa facem toate actele necesare
in asa fel încât sa nu am probleme in viitor atât cu ceilalți frați cât și la o eventuala vânzare.


Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

Înainte de încheierea contractului de vânzare, trebuie că mama ei sa renunțe la dreptul de abitație printr-o declarație autentificată de un notar și apoi să fie radiată mențiunea referitoare la acel drept din cartea funciara.
Va Multumesc pentru răspuns. Pentru ca donatia sa fie de “neatins” de către ceilalți frați ai proprietarei in viitor, un priten avocat ne-a recomandat sa apăra și o suma de bani/sulta pe care fica o plătește mamei. Proprietara și mama eu vor sa fie totul Ok și pentru mine.Ce credeți Dvs ca trebuie făcut?
Buna ziua, vreau ca cumpar un apartament cu banii cash.Proprietara a dobândit apartamentul: 50% prin moștenire de la tatal sau (mama, fratele și sora au renunțat prin neacceptare) și 50% prin act de partaj voluntar de la mama sa “cu drept de habitatie viagera, fără a pretinde sulta”.Mama este in viața.Ce acte/modificări notariale trebuie făcute, pentru ca dreptul meu asupra proprietații, sa nu fie afectat in viitor? In eventualitatea in care vreau sa il vând sa pot și prin credit bancar? Multumesc!