avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Simo Na

Activitate Simo Na

Sigur ca da. 0.2% pe zi de intarziere. Daca proprietarul nu achita comisionul datorat la termenul prevazut in momentul semnarii promisiunii. ( Eu am negociat termen de plata 13 august ). Cuantumul penalitatilor nu poate depasi cuantumul taxei datorate prestatorului. Am luat legatura azi cu dep juridic si se pare ca vom incheia ceva "amiabil " întrucât din discutie nu ar vrea reclamatii la ANPC sau proces.
In Drepturile proprietarului se mentioneaza ca proprietarul are dreptul de a fi informat corect complet si precis de preturile practicate in piata pt imobilul mentionat ceea ce nu s-a întâmplat. Cert e ca a doua zi aveau client deoarece pretul cerut de mine era sub pretul pieței.
Nu am contract de exclusivitate cu agentia respectivă.
Intr-adevar in contract este stipulat ca plata integrala a comisionului se face la data semnarii anteconteactului sau promisiunii. Am negociat cu agentul ca plata sa se face dupa 15 august conform facturii. Dar, daca antecontractul a fost desfiintat de ce sa platesc comision ? Inteleg sa achit taxa de consultanta. Dar comision 2 % de ce ? Promisiunea nu mai exista .

e5ima a scris:

Chiar daca legislatia e de partea dvs. vedeti clauzele contractuale de intermediere. Daca ati semnat ca platiti comision daca se face doar promisiunea, veti fi oblagat la plata. Mai citit contractul. Daca nu scrie asa ceva in contract, nu trebuie sa platiti nimic.

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara interesata de o colaborare. Am semnat contract de intermediere pentru 2 % comision. Am semnat promisiunea de vanzare cu cateva zile in urmă. Intre timp cineva a supralicitat pentru apartament obtinand pret mai mare. Am desfiintat antecontractul platind penalitati prezumtivului cumparator conform antecontract. Agentia doreste sa achit si comisionul de intermediere chiar daca tranzactia finala nu s-a efectuat si nici nu se va face cu clientul adus de agentie. SUNT OBLIGATA SA PLATESC COMISIONUL CHIAR DACA NU EXISTA TRANZACTIA FINALA-CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE ?