avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea Florentin

Activitate Mircea Florentin

Țin sa menționez ca nu mai am nicio legătură cu tatăl meu biologic și nu vrem sa auzim unul de altul deoarece era și probabil încă este o persoana violenta. Cat despre faptul ca tatăl vitreg doar ma "amenință", vreau sa specific faptul ca sunt sigur ca nu e doar o amenințare ținând cont de faptul ca acum 3 zile sora mea vitrega (fiica lui naturala) a primit același tratament doar ca ea poate sa locuiască cu mama ei naturala. Acest "tata" a avut dintotdeauna o problema personala cu mine și m-a scutit de multe alte privilegii pana în momentul de fata. Nu mi da voie sa ies pe afara cu prietenii, nu mi da voie sa ma vad cu prietena mea, singura activitate pe care o fac fiind cumpărăturile pentru el. Sper sa pot primi un răspuns de la o persoana calificata deoarece ceea ce mi se întâmpla ma îndeamnă încet spre depresie. Nu doresc nimănui.

Ceea ce înseamnă că tot ceea ce pot face este sa accept faptul ca am sa mor de foame pe străzi fara sa fi avut șansa de a alege.
Dapix a scris:

Tatăl vitreg nu are nici o obligație de întreținere pentru copilul care nu este al lui. Te poate evacua oricând daca ai împlinit 18 ani,.

Bună ziua!
Am 18 și locuiesc cu mama mea naturala și cu tatăl vitreg în apartamentul tatălui. Ei doi nu s-au casatorit și nu au acte. Tatăl meu a devenit foarte recalcitrant de-a lungul ultimilor 3 ani iar acum ma amenință că mă va da afara din casa fără a avea vreun motiv întemeiat. Țin sa menționez ca mama mea este neutra sau chiar de partea lui câteodată și nu ma pot baza deloc pe ea pentru a ma ajuta în situația actuala. Întrebarea mea este dacă îl pot da în judecata pentru a îmi asigura niște drepturi sau pentru a ma asigura ca nu voi rămâne pe străzi fara a îmi termina măcar clasa a 12 a și a îmi găsi un loc de munca. Mulțumesc!