avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl vitreg vrea sa ma dea afara din casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl vitreg vrea sa ma dea afara din casa ...

Bună ziua!
Am 18 și locuiesc cu mama mea naturala și cu tatăl vitreg în apartamentul tatălui. Ei doi nu s-au casatorit și nu au acte. Tatăl meu a devenit foarte recalcitrant de-a lungul ultimilor 3 ani iar acum ma amenință că mă va da afara din casa fără a avea vreun motiv întemeiat. Țin sa menționez ca mama mea este neutra sau chiar de partea lui câteodată și nu ma pot baza deloc pe ea pentru a ma ajuta în situația actuala. Întrebarea mea este dacă îl pot da în judecata pentru a îmi asigura niște drepturi sau pentru a ma asigura ca nu voi rămâne pe străzi fara a îmi termina măcar clasa a 12 a și a îmi găsi un loc de munca. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:34, 19 Iulie 2021
Tatăl vitreg nu are nici o obligație de întreținere pentru copilul care nu este al lui. Te poate evacua oricând daca ai împlinit 18 ani,.

Ceea ce înseamnă că tot ceea ce pot face este sa accept faptul ca am sa mor de foame pe străzi fara sa fi avut șansa de a alege.
Dapix a scris:

Tatăl vitreg nu are nici o obligație de întreținere pentru copilul care nu este al lui. Te poate evacua oricând daca ai împlinit 18 ani,.

Legea îl obligă pe tata natural să-ți plătească lunar pensie de întreținere. Și mama la fel, este obligată să te întrețină. Daca ai împlinit 18 ani, chiar de ești elev, tata vitreg te poate evacua din casa lui, pentru ca nu are nici o obligație legală de a întreține copilul altuia,.

Ai dreptul să te muți la tatăl natural. Vorbește cu el.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
Dapix, utilizator
Nici chiar așa. Mama are obligația să te întrețină până îți finalizezi studiile, deci cel puțin până la finalizarea liceului și chiar și pe mai departe - facultate, master, chiar și doctorat, până la maxim 26 de ani. Deci cel puțin liceul o să-l poți termina.
Bănuiesc că e, oricum, doar o amenințare fără intenție reală de a te da afară.

Tatăl biologic nu îți plătește pensie de întreținere?
Țin sa menționez ca nu mai am nicio legătură cu tatăl meu biologic și nu vrem sa auzim unul de altul deoarece era și probabil încă este o persoana violenta. Cat despre faptul ca tatăl vitreg doar ma "amenință", vreau sa specific faptul ca sunt sigur ca nu e doar o amenințare ținând cont de faptul ca acum 3 zile sora mea vitrega (fiica lui naturala) a primit același tratament doar ca ea poate sa locuiască cu mama ei naturala. Acest "tata" a avut dintotdeauna o problema personala cu mine și m-a scutit de multe alte privilegii pana în momentul de fata. Nu mi da voie sa ies pe afara cu prietenii, nu mi da voie sa ma vad cu prietena mea, singura activitate pe care o fac fiind cumpărăturile pentru el. Sper sa pot primi un răspuns de la o persoana calificata deoarece ceea ce mi se întâmpla ma îndeamnă încet spre depresie. Nu doresc nimănui.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major Ramona Costen Ramona Costen Daca tatal meu i a platit pensia alimmentara fetei lui vitrege pana la varsta de 18 ani, iar mama fetei vrea sa il dea inca o data in judecata, se poate? Adica ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate imobil minor /intretinere obligatorie a parintilor pana la ce varsta ? lonut lonut Buna ziua,va deranjez cu 2 intrebari,prima se refera la dreptul asupra unui imobil de catre un minor (eu ).Asadar,as vrea sa aflu daca este posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara... sugar_overdoz3 sugar_overdoz3 Buna ziua...mama e plecata in Italia de 5 ani..iar primul an ia trimis banii lu\' tata ca sa ne intretina pe mine si fratele meu si toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)