avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelia Voinea

Activitate Cornelia Voinea

Buna seara
Sunt căsătorită legal cu un bărbat divorțat.Acesta nu a făcut partaj după divorț.Are un fiu.
As dori sa știu ce drepturi am eu,in cazul decesului soțului meu.
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

veti avea drept sa locuiti pana la un eventual partaj.
Sotul are copii ? sau ce rude mai are ?
Daca nu are, dvs mosteniti toata cota sa, adica jumatate din casa, cealalata jumatate apartinandu-i fostei sotii.

Buna ziua.Revin cu detalii.
In apartamentul in care locuim noi doi,este coproprietar si fosta sotie.Ei mai au impreuna o pensiune.Printr-un acord verbal,au hotarat sa locuiasca fiecare intr-un imobil.Da,are un copil.
La decesul sotului,daca nu s-a facut un partaj,fiul si sotia ma pot da afara din apartament?La decesul meu,copilul meu are drept de mostenire?
Multumesc
Buna seara.
Ma numesc Cornelia Voinea si sunt in urmatoarea situatie.
Sunt casatorita legal de un an .Sotul meu a mai fost casatorit ,iar in urma divortului nu a facut partajul.El a ramas sa locuiasca in apartament si fosta sotie intr-un alt imobil.
La cununia civila a trebuit sa semnez un act in care eram de acord ca in caz de divort sa se imparta bunurile dobandite dupa casatoria noastra.
As vrea sa stiu,daca sotul meu va deceda inaintea mea,voi avea dreptul de a locui in continuare in apartament?Sau mostenitorii de drept,ma vor obliga sa parasesc locuinta?
Multumesc.