avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de locuinta.Buna seara. Ma numesc Cornelia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de locuinta.Buna seara. Ma numesc Cornelia Voinea si sunt in urmatoarea situatie. ...

Buna seara.
Ma numesc Cornelia Voinea si sunt in urmatoarea situatie.
Sunt casatorita legal de un an .Sotul meu a mai fost casatorit ,iar in urma divortului nu a facut partajul.El a ramas sa locuiasca in apartament si fosta sotie intr-un alt imobil.
La cununia civila a trebuit sa semnez un act in care eram de acord ca in caz de divort sa se imparta bunurile dobandite dupa casatoria noastra.
As vrea sa stiu,daca sotul meu va deceda inaintea mea,voi avea dreptul de a locui in continuare in apartament?Sau mostenitorii de drept,ma vor obliga sa parasesc locuinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lady64 , utilizator 12:28, 26 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
veti avea drept sa locuiti pana la un eventual partaj.
Sotul are copii ? sau ce rude mai are ?
Daca nu are, dvs mosteniti toata cota sa, adica jumatate din casa, cealalata jumatate apartinandu-i fostei sotii.

gi-jane2 a scris:

veti avea drept sa locuiti pana la un eventual partaj.
Sotul are copii ? sau ce rude mai are ?
Daca nu are, dvs mosteniti toata cota sa, adica jumatate din casa, cealalata jumatate apartinandu-i fostei sotii.

Buna ziua.Revin cu detalii.
In apartamentul in care locuim noi doi,este coproprietar si fosta sotie.Ei mai au impreuna o pensiune.Printr-un acord verbal,au hotarat sa locuiasca fiecare intr-un imobil.Da,are un copil.
La decesul sotului,daca nu s-a facut un partaj,fiul si sotia ma pot da afara din apartament?La decesul meu,copilul meu are drept de mostenire?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
Cornelia Voinea, utilizator
Dvs veti avea o cota parte din partea sotului in cazul unui deces, iar in cazul decesului dvs fiica dvs v-a mosteni cota dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)
Bun găsit! soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună ... mishuletz mishuletz Bun găsit! Soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună nu avem copii. S- a gândit sa facă un contract de donatie pe numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt propietara locuintei ContSters89961 ContSters89961 Buna ziua, cu rugamintea de a raspunde in limita timpului disponibil la o intrebare care pt mine e un lucru important pt linistea mea voi incerca sa va dau ... (vezi toată discuția)