avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun găsit! Soțul are un copil din alta căsătorie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun găsit! Soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună ...

Bun găsit!
Soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună nu avem copii.
S- a gândit sa facă un contract de donatie pe numele meu pentru locuința achizitionata impreuna, în timpul căsătoriei, pentru a fi la adăpost, în cazul decesului sau.
Copilul sau înțeleg ca este moștenitor rezervatar.
Ar fi vreo forma de donație, inatacabila?
Menționez ca, la desfacerea primei căsătorii, soțul meu nu a luat nimic material cu el.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:05, 10 Iulie 2023
Ar fi vreo forma de donație, inatacabila?

Nu.

Menționez ca, la desfacerea primei căsătorii, soțul meu nu a luat nimic material cu el.

Da, dar i-a lasat fostei sotii. Copilul nu are nicio treaba cu divortul parintilor.

Puteti face un partaj in timpul casatoriei, prin care sotul sa va lase dvs bunul pe care il aveti in comun.
poate face testament, prin care va lasa partea lui din ap comun cu dvs si fiului ii lasa partea lui din ce a facut cu fosta
Daca cu fosta nu a comparat un bun imobil, solutia testamentului nu ebuna.
Chiar si cu Testamant/Donatie tot nu o sa va poata scoate in strada pentru ca o sa aveti o cota mult mai mare din apartament ( si la partaj daca doreste apartamentul tot o sa va plateasca o suma destul de mare de bani-in functie de valoarea apartamentului- suma cu care puteti lua o garsoniera...

O sa aveti cam 80% din apartament ( 50% cota ca si coproprietar, 12,5 cota ca sotie vaduva si vreo 18% cota ce va revine din testament daca este atacat de copil) asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji chiar si cu testament/donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate. posibilitatea de a dispune prin acte oneroase sau cu titlu gratuit. modalitati cami250786 cami250786 Buna ziua, O prietena apropiata are sotul bolnav de cancer in stadiul 4 si au in proprietate impreuna un apartament , o garsoniera si o masina.Mama sotului ... (vezi toată discuția)