avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face direct donatia?
Cel mai recent răspuns: ContSters359971 , utilizator 18:58, 20 Mai 2015
Ptr.a dona partea dvs. trebuie facut mai intai partajul.
Daca fac o intelegere cu sotia ca jumatate din apartament sa-l donez copilului, mai este nevoie de partaj?
Trebuie sa semneze si sotia donatia in fata notarului public.
trebuie sa partajati, altfel, chiar daca donati impreuna jumatate din ap copilului, pe cealalta jumatate ramaneti coproprietari.
Eu as dori ca partea mea din apartament, care o donez copilului din prima casatorie,sa faca parte si din succesiune, eu avand cu actuala sotie un imobil si inca un copil. Deci la primul copil i-i donez partea mea din imobilul cu fosta sotie si la al doilea i-i fac testament pe partea mea din imobilul unde locuiesc cu actuala sotie. nu as vrea ca un copil sa fie in avantajul celuilalt. Cum credeti ca ar fi mai bine? Ar fi mai sigur si partajul?

Alte discuții în legătură

Act donatie apartament paulii paulii Buna ziua, Pe scurt, parintii mei trec printr-o situatie dificila, e posibil sa se puna problema divortului. Sunt singurul lor copil si mi-e teama de ce ... (vezi toată discuția)
Posibilitate donatie vioricadiaconescu vioricadiaconescu Cineva detine impreuna cu sotia (in devalmasie) o proprietate. Poate vreunul din cei doi soti, in mod independent, sa faca o donatie cu scutire de raport ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - divort fara partaj, cedare cota copilului nadia22 nadia22 daca parintii mei au divortat fara partaj.cum pot intra in posesia apartamentului daca unul din parinti doreste asta (vezi toată discuția)