iesiredinindiviziune a scris:
p.s. in legatura cu cotele, daca s-ar pune problema de succesiune in urma decesului sotului/coproprietarului, atunci e altceva :
- in cazul cuiva aflat in varianta succesiune dupa deces sot: aveti jumatatea dvs. din apartament si UN SFERT din jumatatea sotului, rezulta pentru copii 3/4 din jumatatea sotului
- in varianta succesiune dupa deces coproprietar nu am idee cum se pune problema, sper sa va raspunda cineva din domeniu...
Foarte bine punctat!!! Unii au o mare problema cu aprecierea corecta a cotelor succesorale #-o
Doamna a spus foarte clar ca la momentul decesului, era divortata de sot, deci..... nu mai are drept de succesiune dupa acesta!!!
1. In cazul in care dreptul de proprietate a fost dobandit in timpul casatoriei:
Teoretic ea are cota indiviza de 1/2 din dreptul de proprietate asupra apartamentului, iar in masa succesorala dupa sot intra cealalta cota de 1/2, care va fi mostenita in cote egale de copii acestuia.
In aceasta situatie ar mai putea exista situatia in care doamna poate face dovada ca ar avea un procent mai mare din bunurile dobandite impreuna in timpul casatoriei cu fostul sot.... dar nu ne-a relatat nimic in acest sens... asa ca este o simpla varianta
2. In cazul in care la momentul divortului apartamentul era doar in folosinta si a fost dobandit ulterior divortului, doamna ar putea avea intreg dreptul de proprietate.
Sunt prea putine date pe care le avem pentru a putea avea o privire mai exacta asupra situatie.... mai este si exprimarea "Conform deciziei nr.. sunt propietara apartamentului cu 2 camere copropietar fiind fostul meu sot ...." care decizie??? din ce an??? emisa de cine???? este anterioara sau ulterioara divortului????
Prea multe presupuneri!!!!
Va recomand sa mergeti cu toate actele la un avocat pentru o consultatie.... Cred ca este absolut necesar sa fie studiate toate actele dvs pentru a va evalua situatia in mod concret si real!!!