Buna ziua, cu rugamintea de a raspunde in limita timpului disponibil la o intrebare care pt mine e un lucru important pt linistea mea voi incerca sa va dau detalii cat mai exacte: Conform deciziei nr.. sunt propietara apartamentului cu 2 camere copropietar fiind fostul meu sot .In anul ... divortez avand la data respectiva un copil minor, mi se atribuie folosirea locuintei si se dispune evacuarea paratului. Urmeaza o perioada de incercare pt impacarea cu fostul sot din care se naste cel de al doilea copil fiind recunoscut de acesta. Incercarea impacarii esueaza fiecare traind pe cont propiu. In anul.. fostul sot decedeaza in momentul acela locuind la o alta adresa... Nu am facut niciodata partajul. succesiune .... In momentul de fata in apartamentul de 2 camere in care eu sunt propietara locuim 5 persoane: fiul cu nora in sufragerie ,fata in dormitor iar eu impreuna cu concubinul meu ni-a ramas bucataria .Tinand cont de starea mea de sanatate ,sunt pensionata medical de spatiu mic de care suntem obligati sa traim va rog as dori sa stiu ce obligatii am pentru copiii majori unul are 21 si altul 30 ca parinte si daca am vreo sansa sa-i determen de as lua viata in propiile mani asa cum am facut si eu la timpul meu specificand ca relatiile dintre noi nu sunt prea ortodoxe si care i-mi pun viata in pericol. Va multumesc
v-am mai spus ce puteti face .
copii trebuie sa mearga la notar sa faca succesiunea dupa tatal lor. dvs nu trebuie sa mergeti nefiinf sot supravietuitor.
copiilor le va fi atribuit cealalta jumatate a apartamentului, dupa tatal lor, pe care o vor imparti in mod egal .
dvs aveti cealalta jumatate a apartamentului .
daca doriti sa locuiti doar cu prietenul dvs sau singura, puteti cadea la intelegere cu copii sa vindeti apartamentul ( dupa ce vor face succesiunea ) .
dvs va puteti cumpara o garsoniera . sa zicem . iar ei raman cu banii .
Aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata , in contradictoriu cu mostenitorii fostului sot (adica copiii) sa solicitati iesirea din indiviziune. In legatura cu apartamentul , nu s-a stabilit care este cota dumneavoastra si care este cota fostului sot. Teoretic cota este de 50%-50%. Insa aveti posibilitatea sa demonstrati ca ati contribuit mai mult la achizitionarea acelui apartament (ma refer la faptul ca 10 ani ati achitat singura ratele) si instanta poate sa stabileasca o cota mai mare pentru dumneavoastra.
Succes.
Nu trebuie sa luati tot ce se spune pe acest form ca fiind litera de lege . Exixta numeroase variabile la situatia de fapt a dvs . Doar cine studiaza actele si dovezile pe care le detineti s-ar putea pronunta. Un exemplu elocvent ar fi Cine este titularul contractului de construire/cumparare a apartamentului ? Chiar daca bunul este comun la achizitionarea lui fiecare din soti a contribuit probabil intr-o masura mai mare sau mai mica . Probabil dvs a-ti contribuit mai mult pina la data desfacerii casatoriei sau dupa acesta data dupa cum probabil este si faptul ca sotul dvs sa fi contribuit mai mult la plata avansului .
Parerea mea despre acest Forum? Daca ai o problema este un loc unde poti cere o parere si chiar numai lucrul acesta inseamna mult ,poate ma refer la persoana mea... nu stiu ...Referitor la sfatul sa nu iau in considerare la tot ce se spune,inseamna ca suntem o familie si ne purtam de grija...E un lucru bun ...Si sa raspund la intrebare : eu sunt titularul contractului de construire/cumparare a apartamentului ...Intr-adevar cind voi incepe demersurile pt a-mi face putina ordine in acte voi tine cont de sfaturile primite ,ca idee,si pot spune chiar ca mi-au fost de ajutor... Va doresc in continuare s-o tineti tot asa.Va multumesc
Partaj
ioan grigore ripa
Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)