avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt propietara locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt propietara locuintei

Buna ziua, cu rugamintea de a raspunde in limita timpului disponibil la o intrebare care pt mine e un lucru important pt linistea mea voi incerca sa va dau detalii cat mai exacte: Conform deciziei nr.. sunt propietara apartamentului cu 2 camere copropietar fiind fostul meu sot .In anul ... divortez avand la data respectiva un copil minor, mi se atribuie folosirea locuintei si se dispune evacuarea paratului. Urmeaza o perioada de incercare pt impacarea cu fostul sot din care se naste cel de al doilea copil fiind recunoscut de acesta. Incercarea impacarii esueaza fiecare traind pe cont propiu. In anul.. fostul sot decedeaza in momentul acela locuind la o alta adresa... Nu am facut niciodata partajul. succesiune .... In momentul de fata in apartamentul de 2 camere in care eu sunt propietara locuim 5 persoane: fiul cu nora in sufragerie ,fata in dormitor iar eu impreuna cu concubinul meu ni-a ramas bucataria .Tinand cont de starea mea de sanatate ,sunt pensionata medical de spatiu mic de care suntem obligati sa traim va rog as dori sa stiu ce obligatii am pentru copiii majori unul are 21 si altul 30 ca parinte si daca am vreo sansa sa-i determen de as lua viata in propiile mani asa cum am facut si eu la timpul meu specificand ca relatiile dintre noi nu sunt prea ortodoxe si care i-mi pun viata in pericol. Va multumesc
Intradevar, nu este foarte clar in ceea ce ati scris ... daca apartamentul este in coproprietate cu fostul sot.
Eu am inteles ca sunteti coproprietari, ca nu ati facut partaj dupa divort, ca dumneavoastra vi s-a atribuit folosinta apartamentului dupa divort (atribuirea folosintei nu inseamna si dobandirea proprietatii). Daca este asa cum am inteles, dumneavoastra aveti 1/2 din apartament, iar copiii dumneavoastra, in calitate de mostenitori dupa tatal lor decedat 1/2 (fiecare cate 1/4 din apartament).
Precizez: 1981-cumpar impreuna cu sotul apartamentul eu sunt propietarul el copropietar, in 1987 divortam mi s-a atribuit folosinta locuintei propietate comuna si s-a dispus evacuarea paratului in 1996 fostul sot decedeaza Din casatorie rezulta primul copil dupa divort al 2-lea care este recunoscut de acesta Doresc sa iau legatura cu un avocat pentru a sti exact situatia Legal sau moral nu vreau sa fac probleme copiilor inca cred in ei ca nu-mi vor face probleme dar vreau sa-mi pun toate problemele la punct Va multumesc
Faptul ca vi s-a atribuit apartamentul proprietate comuna cu fostul sot in folosinta in scopul cresterii copiilor acesta in urma divortului fiind evacuat din locuinta nu este de natura a schimba raporturile de proprietate asupra apartamentului atat timp cat partajul judiciar nu s-a facut si nu l-ati despagubit pe fostul sot din valoarea apartamentului . Dealtfel copii dvs vin la succesiunea tatalui lor care nu mai este si sotul dvs si ca atare nu mai puteti sa il mosteniti intrucat nu aveti calitatea de sotie supravietuitoare. Ei mostenesc in cote parti egale pe tatal lor din cota de 1/2 parte a apartamentului cu exceptia situatiei in care prin partaj si iesirea din indiviziune apartamentul v-a revenit dvs si l-ati platit pe fostul dvs sot din valoarea apartamentului.
Da mi s-a atribuit apartamentul propietate comuna cu fostul sot pt care am platit inca 10 ani pana la achitarea ratelor , iar la decesul acestuia ca mama buna ce sunt am achitat toate cheltuielele pentru inmormantare pt nu a-mi reprosa copiii ... cred ca mai trebuie fostul sot sa-mi mai dea ceva despagubiri...
rodica.rosa a scris:

Da mi s-a atribuit apartamentul propietate comuna cu fostul sot pt care am platit inca 10 ani pana la achitarea ratelor , iar la decesul acestuia ca mama buna ce sunt am achitat toate cheltuielele pentru inmormantare pt nu a-mi reprosa copiii ... cred ca mai trebuie fostul sot sa-mi mai dea ceva despagubiri...

#-o
Se pare ca eu sunt cel care nu a inteles mesajul. Mea culpa! Asa cum s-a mentionat anterior, dumneavoastra aveti o cota de 1/2 din apartament iar copii 1/2 ca mostenitori ai tatalui. Fiind mostenitori sezinari ei intra de drept in posesia mosteniroo, deci au dreptul sa locuiasca acolo chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea. Daca in cadrul procesului de divort ati fi facut si partajul bunurilor comune acum nu ati mai fi avur nicio problema.

Alte discuții în legătură

Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)
Cat inseamna cota parte pentru unul din cei doi copii ai tatalui decedat dintr-un apartament? Vicky1 Vicky1 Tatal a decedat si a lasat in urma o sotie si doi copiii. Cat inseamna cota parte a unuia dintre cei doi copiii? Daca apartamentul valoreaza 52.000 euro ... (vezi toată discuția)