Buna ziua! Revin cu un raspuns! Situatia cam degenerează putin. Am vorbit cu tatal ieri si mi-a prezentat cum vrea el sa facem lucrurile. Sa mergem săptămână viitoare la notar, să dezbată partea mamei, adică eu să primesc jumatate si el jumatate( jumătatea lui vrând să i-o doneze fiului lui) si mai apoi bunica sa ii doneze partea ei lui( tatalui) si el să ne doneze noua( mie si fratelui) câte jumatate. La ceea ce el mi-a zis i-am zis clar NU! Bunica nu semnează nimic, inca nu este decedata ca să facem asta. Si el mi-a zis ca nu este corect asa, ca si el are drept acolo. Ok nu contest asta, nu sunt interesata sa il dau afara sau alte aberatii. El pur și simplu din cate inteleg eu vrea să îi lase fiului lui. I-am spus si faptul ca eu după ceea ce moștenește el de la părinții lui nu am niciun drept si nu mi se pare normal ca eu să renunț in favoarea fiului lui. Bunicii i-am explicat să nu semneze nimic ,dar nu stiu cum să o protejez pe ea si pe mine.
Buna ziua! Prezint următoarea situatie. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Acum doi ani în iulie a murit bunicul. Imediat după, mama si bunica au facut succesiunea dupa el. La patru luni dupa, în noiembrie, a murit mama. Acum la succesiune voi fi eu, unic copil dintr-o căsătorie anterioară, si tatăl vitreg, pentru partea mamei. Problema este insa ca in casa in care locuiau părinții și bunicii mei a rămas doar bunica si tatal vitreg, din pacate nu este spatiu de ajuns pentru a locui si eu cu familia mea acolo,dar merg zilnic la bunica. . După moartea mamei am aflat ca tata a fost la un notar să se intereseze despre procedura, dar nu i-a comunicat acestuia despre existența mea, si de la bunica am aflat ca i-ar fi cerut să îi faca un contract prin care sa ii lase lui partea ei,dar ea a refuzat. Intrebarea mea este daca as putea face ceva legal prin care sa impiedic ca bunica sa semneze ceva , fara voie( are mai multe probleme de sanatate si nu mai vede bine) ? Ca si detalii după moartea mamei , din decembrie, el face petreceri, grătare, mai mereu sunt cuscrii lui acolo(are si el un băiat dintr-o altă casatorie), cand este el acasa poarta sta închisă și nu am acces decat daca il sun. Multumesc pentru eventualele răspunsuri.