avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate caudella

Activitate caudella

Din dorința de a nu posta o fraza prea lunga, n-am scris prea detaliat, mizând pe faptul ca se înțelege la ce ma refer. Desigur, e vorba de o redirectionare,
și ca am depus formularele completate și semnate + borderou, altfel nici nu primeam vreo bon de înregistrare la registratura ANAF. Pe site-ul ANAF exista o rubrica pentru sesizări evaziuni fiscale și fraude ale unor entități economice, dar în niciun caz fraude făcute chiar de către ANAF. Va trebui sa ma duc personal la ANAF (la 2 circumscripții, caci depunătorii nu locuiesc doar în municipiul meu, ci și în alte localități. Bine ca aceștia nu locuiesc la 600 km distanta!. ..
In legatura cu donatiile 3.5% din impozitul pe profit pentru un ONG, am depus la ANAF o lista cu 10 prieteni si rude (in general intelectuali cu salarii lunare de peste 3000 lei) care au dorit sa sponsorizeze o activitate cultural-muzicala in care sunt implicat. In 2019 am primit doar 310 lei in contul asociatiei. in 2020 - numai 100 de lei (si se marise cota de la 2% la 3.5%!). In 2022 - am primit O (zero!) lei. Deci ANAF NU TRIMITE sumele cerute de oameni in formularele respective. Nu inteleg ce se intampla. Ce se poate face in acest caz?
Eu am o camera tip 7MAI, cu o filmare de mare rezoluție pe tot traseul. Din filmare se vede ca am depășit un camion TIR exact în dreptul micii tăblițe pe care scria Cleja. Deci nici n-am știut ca sunt în aceasta localitate, dar am văzut un VW alb așezat suspect pe partea din dreapta a carosabilului și ceea ce părea un polițist inauntru, care se uita pe un ecran. Apoi am văzut tăblita cu ieșirea din Cleja. Bine ca n-am avut mai mult de 95 km/h, ca oricum e greu de contestat. M-am întors noaptea, când se poate conduce mult mai lejer, nu mai era trafic bara la bara (începătorii nu circula noaptea!) și nici radare. Deci data viitoare voi circula numai noaptea și voi fi oricum foarte atent în zona Racaciuni - Bacău, cred ca este singura zona din tara unde șoferii sunt vânați în disperare cu radarul, Politia folosind aici mașini particulare, fără însemnele specifice.

DlGoe a scris:

@caudella Am patit ceva asemanator. Am fost oprit in mijlocul campului, nici tipenie de casa, pe motiv ca ,,am depasit viteza in localitate". S-a intamplat tot in Moldova noastra draga, tot cu o masina fara insemne. Zeci de kilometri nu am vazut vreun insemn rutier de intrare sau de iesire in/din localitate, haiduceau baietii, impuscau lejer banul. Nu m-am pierdut cu firea si am facut cateva poze cu localizarea activata (coordonatele gps) in care aparea ora, ,,autospeciala" si masina mea. Le-am spus si organelor. In final tot am dat o suta de lei. P.S. Am pornit din vestul tarii spre Iasi, 550 de km. La dus am mers regulamentar si am facut 11 ore. La intoarcere am venit in priza cate unui autotren, cu urechea ciulita la statie. Am facut 8 ore.

Am contactat deja un avocat și într-adevăr, la un onorariu de minim 500 lei, nu se rentează efortul. Ramane sa fiu mai atent la vitezometru în aceasta zona "neagra" a tarii, aceasta zona a sărăciei, unde politia e hamesita după banii făcuți din amenzi. Dacă va uitați pe harta, șoseaua trece pe o distanta de doar vreo 200 m prin capătul satului Cleja, unde aproape ca nu exista case, este mai mult câmp deschis, e greu să-ti dai seama ca acolo este un sat. Limita de 50 km/h este mult exagerata, fiind o zona aproape nelocuita. Oare de ce pot merge de la Ploiesti la Brașov ori la București cu 70 km/h chiar prin localități foarte populate, dar mi se impune limita de 50 km/h pe o porțiune scurta cu câteva case razlete, în condițiile unui drum expres european? Este un abuz nejustificat din partea autorităților locale, o metoda de a pagubi șoferii fără niciun motivatie serioasa. De ce nu se construiesc niște pasarele pietonale cu banii din acele amenzi (ca sa nu mai vorbesc de autostrăzi...)?

SOS1000 a scris:

V-a raspuns deja d-nul latka , ati fost amendat corect . Puteti incerca aici , dar nu stiu daca onorariul pe care trebuie sa-l platiti nu este mai mare decat amenda . [ link extern ]

Nu se întâmplase nimic grav în cazul de față , doar ca masina cu radarul a fost întoarsă pentru a fi parcata pe sensul celalalt și atat. Însă a aceasta intoarcere putea fi făcută regulamentar câțiva metri mai încolo (caci com. N. Bălcescu e mare și are multe străduțe pentru întoarcere.). Este umilitor pentru un cetățean sa i se aplice o amenda de 1300 lei, (adică un "mizilic" dpvd al unui polițist, dar nu și pentru cetățenii obisnuiti), și apoi, parca în sic, polițistul sa-l sfideze, încălcând nestingherit legea într-un mod mult mai grav, chiar în fata lui . Poate n-ați citit atent, dar aceasta masina cu radarul era o masina oarecare, un VW Passat alb, model 2003, nu avea girofaruri, niciun înscris al politiei, nimic, care să-i permită sa facă o manevra atât de periculoasa, fără sa pună în pericol viata altor participanți la trafic. Nu vad nimic de ras aici. Eu sunt șofer cu permis categ ABCDE, sofez din 1981, nu sunt un incepator și nu înghit abuzurile astea. Dar dacă noi romanii, radem ca niște fraieri când vedem neregulile politiei, atunci chiar ca ne meritam soarta.


SOS1000 a scris:

Hahaha , cum ar fi ca pe sensul celalalt sa se intample ceva grav iar masina politiei sa nu poata interveni ca nu are voie sa incalce linia continua ??? Chiar atata lucru nu va trece prin cap , ca politia are alte reguli decat cailalti participanti la trafic ? Pe ce lume traiti ???

Dupa ce mi-a masurat viteza cu o masina fara insemnele politiei, in timp ce-mi se scria procesul verbal, masina cu radarul a intors peste linia continua (suprafata hasurata) ce despartea sensurile drumului european E85 . De ce mi-au dat ameanda ca nu respect viteza in localitate, dar nici politistii nu respecata regulile elementare in acelasi timp, acea manevra riscanta (filmata de mine) fiind mult mai grava decat faptul ca eu am depasit viteza in localitate intr-o zona o zona fara case si oameni? (Mentionez ca masina mea din jud PH a fost oprita in jud.Bacau. Mai era acolo oprit si un cetatean cu nr de Botosani. E clad ca nu poti sa mentii viteza de 50 ora pe distanta Ploiesti - Bacau ).