avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... In legatura cu donatiile 3,5% din impozitul pe profit.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

In legatura cu donatiile 3,5% din impozitul pe profit.

In legatura cu donatiile 3.5% din impozitul pe profit pentru un ONG, am depus la ANAF o lista cu 10 prieteni si rude (in general intelectuali cu salarii lunare de peste 3000 lei) care au dorit sa sponsorizeze o activitate cultural-muzicala in care sunt implicat. In 2019 am primit doar 310 lei in contul asociatiei. in 2020 - numai 100 de lei (si se marise cota de la 2% la 3.5%!). In 2022 - am primit O (zero!) lei. Deci ANAF NU TRIMITE sumele cerute de oameni in formularele respective. Nu inteleg ce se intampla. Ce se poate face in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: caudella , utilizator 18:19, 31 Ianuarie 2022
Trebuie sa depuneti direct la ei o sesizare scrisa in acest sens, in numele asociatiei?
clarificati va rog intrebarea. Ca nu exista "donatii 3.5% din impozitul pe PROFIT" - voiati sa scrieti redirectionare 3.5% din impozit pe venit? Si scrieti ca ati depus "o LISTA cu 10 prieteni si rude" ? Pe baza de lista nu se redirectioneaza nimic, poate ati depus formularele 230 din partea a 10 persoane ? Daca ati depus corect actele si aveti dovada depunerii de catre Dvs. puteti face o cerere scrisa de lamuriri - ANAF adesea greseste cu sau fara ghilimele si uneori dupa reclamatii se rezolva, alteori a fost nevoie sa se adreseze la ANAF chiar cei care au facut directionarea celor 3.5%
Din dorința de a nu posta o fraza prea lunga, n-am scris prea detaliat, mizând pe faptul ca se înțelege la ce ma refer. Desigur, e vorba de o redirectionare,
și ca am depus formularele completate și semnate + borderou, altfel nici nu primeam vreo bon de înregistrare la registratura ANAF. Pe site-ul ANAF exista o rubrica pentru sesizări evaziuni fiscale și fraude ale unor entități economice, dar în niciun caz fraude făcute chiar de către ANAF. Va trebui sa ma duc personal la ANAF (la 2 circumscripții, caci depunătorii nu locuiesc doar în municipiul meu, ci și în alte localități. Bine ca aceștia nu locuiesc la 600 km distanta!. ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare și redirecționare Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real și cu TVA; am depus declaratia unica pe 2019, nu am facut sponsorizare si nu am redirectionat cei 2%. Vreau sa va intreb, mai pot ... (vezi toată discuția)
Se mai depune formularul 230 în 2019, sau se completează și se virează lunar în 2018 de către angajator în cursul anului ? prest prest Buna ziua Formularul 230 se mai poate depune in anul 2019 pt.anul 2018? Sau se completeaza formularul in cursul anului si se vireaza de angajator ... (vezi toată discuția)
Asociatie (ong) echivalare cotizatie redirectionare impozit pe venit / refuz convocare adunare generala Dantes1 Dantes1 Buna ziua. Va rog permiteti sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie: M am asociat cu mai multi detinatori de lot pentru promovarea interesului ... (vezi toată discuția)