Mulțumesc pentru raspuns, o sa merg pe donatie. Am mai multa încredere in socru decat in familia mea, din pacate. Motivul pentru care vreau sa scap este ca am o socoteală neîncheiată cu o banca de acum 15 ani, pe vremea cand mintea nu era toata la locul ei...intelegerea cu familia era ca se fac actele premergătoare vanzarii si se pune in vanzare imediat, sansele sa ma găsească erau mici in varianta aceasta, dar acum tot familia s-a gandit sa mai astepte vreo 6 luni, plus vanzarea vreo 3, in 9 luni sunt toate sansele sa te găsească. De aici dorinta mea de a scapa cat mai repede, menționez ca nu locuiesc in Romania si nu am nici un gand sa ma intorc. Scopul meu este sa am proprietatea cat mai putin timp pe numele meu, banii pot sa astepte si in cazul cel mai nefericit. Tot la noi se intorc. Va mulțumesc inca o data pentru timpul acordat.
raluk0207 a scris:
Vânzarea sau donația costa la fel.
Motivul pentru care v-am întrebat ce anume doriți este ca dacă donați cota (în ideea sa scăpați de ea), legal, nu veți mai putea pretinde dupa aia niciun ban în caz de vânzare, de la socru, de la sora sau cui ii veți dona dvs.
Ați donat, nu mai aveți cota, la revedere.
Doar dacă sunteți dispusa sa mergeți pe încredere, cu mențiunea ca sunt șanse extrem de mari ca brusc socrul dvs sa se răzgândească și sa nu mai vedeți un leu.
Dacă i-o vindeți ar trebui ca potențialul cumparator sa va dea bani.
Va luați suma acum și nu mai depindeti de vânzarea care va fi peste un an, doi sau când o sa fie.
Cu socrul nu e neapărat o idee buna. Dacă închide ochii pana se va vinde imobilul, va trebui dezbătută succesiunea