Revin cu amanunte in legatura cu cazul de mai sus. am trimis mail la IML , mi s-a raspuns la mail, citez:
''Actul medico-legal a fost finalizat inca din data de 27.03.2008, si va fi pus la dispozitia Politiei Rutiere numai dupa achitarea taxei aferente acestuia, in valoare de 63 lei.
Precizam ca odata cu finalizarea actului a fost emisa si factura catre Brigada de Politie Rutiera.''
va rog cum sa mai procedez? as da politia in judecata si as cere daune .... serios din cauza acestor incompetenti sufera atata lume.... de o jumatate de an nu au reusit sa achite o taxa catre IML, e posibil asa ceva?
Este primul incident de aceasta natura.
Problema cea mai mare este ca acum agentul de politie care se ocupa de caz imi tot spune ca dosarul este acum la IML,ca sa se stie excat daca scuteristul a avut vreo rana. de 7 luni este la IML..... banuiesc ca nu am ce face in acesta situatie decat sa astept. Chiar nu reusesc sa inteleg de ce dureaza atat, este posibil ca celalalt este citat la IML si nu se prezinta? sau IML-ul face raport pe baza datelor pe care le primeste de undeva anume? nu inteleg .... si daca nu se prezinta cat poate sa dureze ? la nesfarsit ? nu exista un termen specificat in vreo lege?
Daca imi pun un avocat credeti ca s-ar rezolva lucrurile?
Da, trebuia sa declar accidentul.... dar din pacate, nu l-am declarat ca nu am avut nici o zgarietura, nr scuterului nu am reusit nici sa-l vad, m-am gandit ca nu am ce declara ... daca il declaram eram in regula dupa parerea politistului.
Deci sunt bagat la parasirea locului accidentului...#-o
Da, scuteristul chiar a aparut din senin, de fapt cred ca mergea printre masini, printre benzi (cum fac de obicei, de altfel)
Mentionez ca aveam un coleg de serviciu in masina, iar el poate confirma in caz de nevoie exact cum s-a intamplat .
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat !
Daca mai are cineva vreun comentariu, va rog mult de tot indrumati-ma !!
In urma cu un an, am avut un accident; tineam directia de mers, cand brusc un scuterist s-a atins cu ghidonul de oglinda mea, s-a dezechilibrat si a cazut. Am oprit dar nu pe loc (eram in trafic , nu puteam sa opresc chiar pe loc..), m-am intors si scuteristul disparuse deja. Nu am declarat accidentul pentru ca nu aveam nici o avarie, nici macar o zgarietura si nu am reusit sa vad nr scuterului .
Dupa vreo cateva zile am primit citatie de la politie. M-am dus , mi-au retinut permisul dar mi-au dat dovada, cu care am circulat 5 luni, dupa care m-au chemat si mi-a anulat-o alt politist , nu cel care incepuse sa se ocupe de caz. Motivul schimbarii a fost ca fapta nu a fost incadrata corect si ca trebuia trecuta la penal..... pai cu ce eram eu de vina unde s-a incadrat fapta? Ei au incadrat-o....
Intre timp, m-a sunat scuteristul (nu stiu cum a aflat nr meu..), sa ne intalnim, m-am intalnit, si bineinteles voia bani (daune morale ca a avut niste escoriatii la cot si reparatia scuterului), nu i-am dat pt ca cerea prea mult.Asta s-a intamplat la vreo luna de la accident.
Asadar, de 7 luni , de cate ori intreb politistul care se ocupa mi se spune ca asteapta raspunsul de la IML.... mentionez ca politistul este foarte nesimtit, imi vorbeste de parca as fi cel putin sclavul lui....imi tranteste telefonul in nas cand in sun... ma nou, mi-a spus sa ma duc eu la IML si sa intreb ce caz? e normal?
intrebari:
Cum pot sa accelerez un pic acest proces? as vrea sa aflu si eu un raspuns , o rezolvare de la politie...unde sa ma adresez? sa fac plangere? chiar nu stiu....sunt prins in ingramadeala birocratica...
Va rog orice raspuns imi poate fi de folos....