Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema legata de un vecin care face parte din asociatia de proprietari in care locuiesc. Apartamentul acestui vecin este un real focar de infectie (de unde, chiar si cu usa inchisa, iese un miros de te lesina) si ar putea pune in pericol sanatatea celorlalti locatari. In prezent se executa lucrari de renovare generala a blocului, si noi asociatia de proprietari, vrem cu orice pret sa fortam mana acestor vecini sa-si curete apartamentul de mizeriile care intretin prezenta masiva a gandacilor de bucatarie si poate si a alor rozatoare. In completarea celor spuse de mine pot fi luate declaratii chiar de la lucratorii care se ocupa de schimbarea geamurilor exterioare sau de renovarea fatadei blocului, deoarece chiar ei au afirmat ca nu mai intra in acest apartament nici o data. Noi ca si asociatie am fost nevoiti sa intram pentru a remedia o avarie si nu am rezistat nici macar cateva secunde. In interior miroase a hoit, a mortaciune, a fecale...Intrucat nu reusim sa ii convingem cu vorba buna trebuie sa gasim o metoda legala prin care sa ii fortam sa se alinieze cerintelor normale de a locui intr-o comunitate. La politie am incercat si ne-au spus ca nu au cu ce ne ajuta. Ma gandeam ca daca tot este dezordine in bloc odata cu reabilitarea, poate am putea rezolva si aceasta problema care este foarte spinoasa pentru toti locatarii cat si pentru vizitatorii care nu stiu cum sa treaca mai repede de acest loc. Precizez ca apartamentul cu pricina se afla chiar la intrarea in bloc, la doar un metru de usa liftului, acolo unde lumea trebuie sa zaboveasca in asteptarea ascensorului. Altfel spus nimeni nu scapa de acest miros pestilential. Va multumesc anticipat celor care imi veti da un sfat crae sa ne conduca la rezolvarea acestei spete.
Buna seara. Multumesc tuturor celor care au raspuns la intrebarea mea. Comentariile dumneavoastra mi-au intarit convingerile avute. Cunoasteti cumva vreo speta in care un locatar a anulat in instanta rezultatul unei adunari generale a proprietarilor? Daca da, va rog sa-mi dati si mie linkul.
Este legal constituit comitetul executiv al unei asociatii de proprietari (in cadrul adunarii generale), tinand cont ca mai multi membri ai comitetului sunt proprietari dar nu sunt trecuti pe actul constitutiv al asociatiei si nici nu au aderat ulterior la acesta? Pot participa la sedinta Adunarii Generale, pot vota sau pot fi votati acesti proprietari care nu sunt membri ai asociatiei in baza unei cereri prin care isi exprima dorinta?