avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CE DREPTURI ARE UN PROPRIETAR CARE NU ESTE MEMBRU IN ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CE DREPTURI ARE UN PROPRIETAR CARE NU ESTE MEMBRU IN CADRUL ASOCIAȚIEI???

Bună ziua,
Un proprietar care nu este membru al unei asociații de proprietari (nu a semnat acordul de asociere), pe Legea 196/2018 ce drepturi are?
Cel mai recent răspuns: AP393 , utilizator 14:46, 11 Octombrie 2021
Buna ziua. Diferenţele între persoanele care deţin calitatea de membru, comparativ cu cele ce nu deţin această calitate, nu sunt foarte mati. Dferenţa majoră este reprezentată de imposibilitatea proprietarilor ce nu au calitatea de membru al asociatiei, de a fi aleşi în funcţii de conducerere (presedinte, comitet executiv), si nu pot avea propuneri în cadrul adunărilor generale, putând însă participa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un locatar care nu este membrul asociatieid e proprietari detine aceleasi obligatii ca restul locatarilor,numai ca are drepturi restranse,respectiv nu poate vota in adunarea generala,nu poate accede la functii in structurile de reprezentare a asociatiei de proprietari
Stimate utilizator Ynocentta, vă mulțumim pentru răspuns. Cu stimă.
Stimate utilizator ”cab av PIRSAN SILVIA”, vă mulțumim pentru răspuns. Cu stimă.
Buna seara. Multumesc tuturor celor care au raspuns la intrebarea mea. Comentariile dumneavoastra mi-au intarit convingerile avute. Cunoasteti cumva vreo speta in care un locatar a anulat in instanta rezultatul unei adunari generale a proprietarilor? Daca da, va rog sa-mi dati si mie linkul.

Alte discuții în legătură

Președinte proprietar care nu locuiește AP393 AP393 Un proprietar care nu este membru al asociației (nesemnatar acord de asociere), nu locuiește în imobil (deține în proprietate mai multe imobile în ... (vezi toată discuția)
Drepturi coproprietat FLORINA1979 FLORINA1979 Detin 10 % din apartamentul mamei , prin contract vanzare cumparare si am depus si eu adeziune la asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie ... Eugeniu Piperea Eugeniu Piperea Buna ziua. In urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie se va alege un nou presedinte. Intrebarea mea este daca sotia mea poate fi aleasa ... (vezi toată discuția)