avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președinte proprietar care nu locuiește
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președinte proprietar care nu locuiește

Un proprietar care nu este membru al asociației (nesemnatar acord de asociere), nu locuiește în imobil (deține în proprietate mai multe imobile în blocuri diferite, cartiere diferite, asociații diferite) poate fi ales președinte???
Cel mai recent răspuns: AP393 , utilizator 10:40, 18 Februarie 2021
Buna ziua. Presedintele trebuie sa fie membru al asociatiei de proprietari. In conformitate cu prevederile Legii 196/2018: art.56. (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari este candidatul, membru al asociaţiei de proprietari, ales prin voinţa sa şi a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenţi în cadrul adunării generale..."
Conditia unica ca un cetatean sa poata fi ales provizoriu reprezentant legal al asociatiei de proprietari este ca persoana sa detina calitatea de proprietar de spatiu in condominiu si sa aibe incheiat acord de asociere cu asociatia d e proprietai
Nu constituie element de incompatbilitate aspectul ca persoana nu locuieste efectiv in condominiu
Stimate utilizator ”cab av PIRSAN SILVIA”, vă mulțumim pentru răspuns. Cu stimă.
Stimate utilizator Ynocentta, vă mulțumim pentru răspuns. Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un proprietar care nu este membru in cadrul asociaȚiei??? AP393 AP393 Bună ziua, Un proprietar care nu este membru al unei asociații de proprietari (nu a semnat acordul de asociere), pe Legea 196/2018 ce drepturi are? (vezi toată discuția)
Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte ... irinoaia irinoaia Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte al asociatiei de proprietari o persoana care nu este proprietar al unui apartament ,dar ... (vezi toată discuția)