avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In urma demisiei actualului presedinte de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie ...

Buna ziua. In urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie se va alege un nou presedinte. Intrebarea mea este daca sotia mea poate fi aleasa presedinte, in conditiile in care eu sunt proprietar al apartamentului (prin mostenire) si numai eu am semnat adeziunea la asociatie la constituire. Exista vreo posibilitate sa fie aleasa sotia mea si in care ar fi aceasta ? Mentionez ca sotia mea este in Comitetul executiv care funtioneaza din acelasi an in care a fost ales si presedintele (10 ani). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Eugeniu Piperea , utilizator 20:22, 28 August 2020
Conform dispozitii L nr 196/2018 ,nu pot accede la functii de reprezentare a asociatiilor de proprietari decat persoanele care cumuleaza conditia de detina calitatea de proprietar al bunului imobil si sa detina incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari astfel incat sa beneficieze de de calitatea de membru proprietar in condominiu
Nu este legal sa fie alesi in functii re reprezentare a asociatieid e proprietari in echipa manageriala ,locatari care nu detin calitatea de membru proprietar
Aspectul ca sotia dv detine calitatea de membru in comitetul executiv demonstreaza ca nu sunt cunoscute dispozitiile in domeniu
L nr 196/2018
ART. 27
Toți proprietarii membri ai asociației de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la
adunarea generală a asociației de proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și
să fie aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a
fi ales, persoana în cauză trebuie sa aibă capacitate deplină de exercițiu
.
ART. 54
(1) Membrii comitetului executiv sunt desemnați de către adunarea generală a asociației de
proprietari, dintre membrii asociației de proprietari
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
ynocentta, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi coproprietat FLORINA1979 FLORINA1979 Detin 10 % din apartamentul mamei , prin contract vanzare cumparare si am depus si eu adeziune la asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc . ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari oxicocos45 oxicocos45 Sotia proprietara - apartament dobandit inaintea casatoriei - sotul poate fi numit presedinte al asociatiei de proprietari sau in comitetul executiv? Fiul ... (vezi toată discuția)