Ai putea sa inițiezi o ședință de scară/bloc cu toți ceilalți locatari și pusă problema serios, pt că normal și de bun simț nu doar pe tine de privește această problemă ci și pe cel de la parter. Dacă tu dai frâu sa curgă apa atunci cu siguranță se vor alarma și v-a fi făcut vor nu vor. Un acoperiș montat de echipa profesionista ajunge la 30.000 RON + - , dar banii ăștia se strâng luna de luna și se face în ani( 2-3 ani) altfel poți chema un cârpaci sa îți lucreze pe ici pe colo cât sa mai țină până se strâng banii de reparație totala. Numai bine
Bună ziua doamnelor și domnilor, sper să nu ating limita caracterelor cu această dilemă. Eu sunt unul dintre vecinii unui bloc de apartamente, deși nu locuiesc acolo rămân mereu la curent pentru ca dintotdeauna a fost înțelegere si bunăstare între locatari, totusi rămân neutru. Acum câțiva ani a intrat în posesia unui imobil un cuplu, trecuți probabil spre a doua tinerețe, inițial au părut oameni serioși în ochii tuturor, fiind de meserie juriști, stimați colegi de-ai dvs. Ei achiziționând imobilul ca și casa de vacanță, zona fiind stațiune montană, totuși, de la bun început au încercat sa obțină o anexă(cămară 2x2) de la vecinul din fața lor, anexa fiind bun comun(fiecare ocupa jumatica lui) asa are fiecare pe palier, e la liberă înțelegere dacă unul o vinde sau o da gratis celuilalt nu interesează pe nimeni. Au contactat proprietarul (care pe vremea aceea nu locuia in imobil) printr-o scrisoare, am citit-o chiar și eu ulterior, evident, proprietarul mi-a dat-o să o citesc, în acea scrisoare absolut toate cuvintele și acei termeni juridici folosiți probabil pt. a intimida au fost de prisos, proprietarul a refuzat sa cedeze părticica lui. După un timp, neprimind un răspuns concret la acea scrisoare, au făcut rost de numărul de telefon al proprietarului, lovindu-se de un refuz garantat, au început să îl facă pe proprietar mort de foame, sărăcie plus ca și ceva mai grav i-au deschis corespondenta și s-au dat de gol la telefon (s au dat de gol în sensul ca nu aveau de unde cunoaște anumite informații și detalii) s.a.m.d. ne-întâlnindu-l vreodată sau cunoscându-l, omul cu toate țiglele pe casă nu a dat curs jignirilor și le-a închis telefonul în nas plus block. După un timp omul s-a mutat în imobil, au început sa dea nas în nas ... problemă! Pentru ca de atunci acești doi stimați juriști, spun asa pentru ca am un respect pt. branșa asta, nicidecum pt. ei (consider ca respectul se câștigă nu se impune), nu ratează niciodată ocazia sa se prezinte oficial, chiar și la o banală ședință de bloc, mi se pare ridicol.. și eu am o facultate terminată, dar pentru asta n-am dat-o în alte alea, contează sa fii om în primul rând, în fine. La o perioadă de timp au apărut nevoi și idei de renovare și reparație pe scara blocului s.a.m.d., din capacitatea de 100 % a locuințelor doar 40% e ocupată de locatari, restul persoanelor fiind plecate în alte orașe or străinătate. Menționez că, de câte ori s-a făcut ceva pe scară au participat cu bani doar de 2x, iar reparații au fost făcute de 7x, chiar și la ceea ce n-au contribuit au pretenția să vadă facturi, or văzându-l pe vecinul din fața lor implicându-se de comun acord cu ceilalți, ar fi vrut sa pună ei lucrurile la punct în modul lor, de atunci provocările nu încetează la adresa vecinului victima, el a ales ignor total fara drept de apel, nici măcar buna ziua. Problema care este, ca pârâții nu se sfiesc sa bârfească victima la ceilalți vecini cu scopul de ai întoarce împotriva lui, recent pârâtul a fost întrebat de un alt vecin de ce ura asta, la care el s-a dat de gol precum ca ar asculta la ușa victimei și a făcut și o afirmație de genul lasă că îl aranjez eu. În concluzie eu va întreb și îmi cer scuze ca va fur din timpul prețios dar sunt chiar curios ce părere aveți, ce motivație juridică se afla în toată povestea asta, ce ar trebui sa facă victima?