In cazul in care partea sotiei tatalui meu,de 1/4,ar reveni statului as avea posibilitatea sa o redobandesc,rascumpar?prioritate as avea in cazul unei vanzari?
Impartirea de 1/4 va fi din fiecare parte mobila sau imobila sau se poate cadea la o intelegere ca de exemplu: ia statul teren agricol in parte sa acopere 1/4 si eu sa raman cu casa si restul…Multumesc.
SUCCESIUNE
Tatal meu inainte de a se casatori cu mama mea si-a intemeiat o gospodarie(casa,bucatarie vara,gradina,teren agricol,etc.)iar in timpul casatoriei nu au dobandit impreuna bunuri mobile sau imobile.Dupa 20 ani mama a decedat (eu aveam 17 ani ),tata nu a facut niciun fel de succesiune.Dupa 5 ani s-a recasatorit cu o doamna,cu acte in regula,ramanand in aceeasi gospodarie a lui si nedobandind nimic in plus nici cu aceasta doamna in timpul casatoriei.Acum doi ani tata a decedat,apoi la sase luni a decedat si sotia dumnealui.Doamna respectiva nu a avut copii si nu are frati in viata.Mentionez ca eu sunt singurul copil al tatalui meu ,locuiesc in casa parinteasca de care m-am ocupat si i-am ingrijit si pe tatal meu si sotia dumnealui.Care este procedura pentru succesiune si cum pot sa trec totul pe numele meu?In situatia de fata nici carte de identitate nu-mi pot face,titularul de pe titlul de proprietate ,respectiv tata,fiind decedat.
Va multumesc!