SUCCESIUNE
Tatal meu inainte de a se casatori cu mama mea si-a intemeiat o gospodarie(casa,bucatarie vara,gradina,teren agricol,etc.)iar in timpul casatoriei nu au dobandit impreuna bunuri mobile sau imobile.Dupa 20 ani mama a decedat (eu aveam 17 ani ),tata nu a facut niciun fel de succesiune.Dupa 5 ani s-a recasatorit cu o doamna,cu acte in regula,ramanand in aceeasi gospodarie a lui si nedobandind nimic in plus nici cu aceasta doamna in timpul casatoriei.Acum doi ani tata a decedat,apoi la sase luni a decedat si sotia dumnealui.Doamna respectiva nu a avut copii si nu are frati in viata.Mentionez ca eu sunt singurul copil al tatalui meu ,locuiesc in casa parinteasca de care m-am ocupat si i-am ingrijit si pe tatal meu si sotia dumnealui.Care este procedura pentru succesiune si cum pot sa trec totul pe numele meu?In situatia de fata nici carte de identitate nu-mi pot face,titularul de pe titlul de proprietate ,respectiv tata,fiind decedat.
Va multumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
doamna nu are nici parinti si nici nepoti de frate in viata ? sotia a mostenit 1/4 din averea tatalui si daca nu are mostenitori, partea ei o va culege statul daca nu are mostenitori.
daca mama dvs nu avea nimic, nu aveti ce mosteni de la ea, dar cand veti duce actele proprietatilor tatalui pt amosteni, trebuie sa declarati ca avea sotie, ca a decedat si nu are mostenitori, daca nu are.
Pe femeie, nu o mosteniti dvs.
In cazul in care partea sotiei tatalui meu,de 1/4,ar reveni statului as avea posibilitatea sa o redobandesc,rascumpar?prioritate as avea in cazul unei vanzari?
Impartirea de 1/4 va fi din fiecare parte mobila sau imobila sau se poate cadea la o intelegere ca de exemplu: ia statul teren agricol in parte sa acopere 1/4 si eu sa raman cu casa si restul…Multumesc.
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)