avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Madalinmic

Activitate Madalinmic

Buna ziua! Asociatia de proprietari a fost deranjata dd faptul ca cei de la asigurari au făcut regres si trebuie sa plateasca. Au zis ca o sa imi ceara sa refac instalatia sa o aduc la forma cum a fost proiectata. Pot face asta? Cred ca instalatia a fost modificata de mai bine de 20 de ani. Mulțumesc!
Tocmai de asta imi este frica si mi se pare ciudat ca nu vreau ei sa aduca un instalator. Acuma vecinul a zis ca vine daca reusesc sa fac un contract de prestari servicii ntre asociație si firma de inatalatori, prin care sa asigure garantie pentru lucrare. Cum sa ma asigur ca plateste asociatia?
Asociatia am notificat-o si in scris si verbal. Cei de la 6 au venit, au tras apa la wc, la ei nu a curs deloc, iar la mine curge. Deci eu zic ca acolo undeva este problema. Doar ca nu raspund la telefoane si nu putem avea acces cu instalator la ei in apartament.
Da. Este bloc cu 10 etaje
Eu locuiesc la etajul 5, iar la etajul 6 nu locuieste nimeni. La insistentele mele au venit copii proprietarilor, dar ei fara acordul părinților nu vreau sa sparga si sa remediem problema. Referitor la plata am gasit un instalator care sa emita factura pentru a putea fi platit de asociatia de locatari.
Deci nu stiu ce sa mai fac. Cei de deasupra mea nu locuiesc acolo, nu ii intereseaza si nu raspund la telefoane. Președintele asociației zice ca nu ii raspund la telefon si ca el nu are ce sa faca. Cei de la asigurari mi-au trimis o constatare si cat imi oferă pe reparatiile produse de înundatie dar nu au o rezolvare. Cui sa ma adresez? Nu exsita o cale sa intram cu politia in apartamentul de sus?
Oricum, cred ca asta ar fi singura soluție. Ce trebuie sa specific in acel proces verbal? Sa nu ma trezesc ca platesc si pe urma asociatia nu imi da banii. Ori nu platesc cheltuielile pana ajung la suma respectiva?
Partea cu chematul instalatorului este problematica datorita faptului ca vecinii mei sunt fosti proiectanti si au pretentii ca lucrarea sa fie facuta dupa respectarea proiectului. Din acest motiv ma gandesc sa apelez la o firma specializata care sa imi ofere si factura.
Presesintele mi-a propus sa fac un fel de proces verbal ca platesc eu reparatia si pe urma sa mi de-a asociatia inapoi. Ca daca nu mi da, oricum pot sa dau asociatia in judecata. Costurile lucrarii ar fi in jur de 1000-1500 ron fara pagubele care le am eu. Are rost sa recurg la instanta pentru o suma asa mica?
Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere comuna, iar infiltratia apare de undeva dintre plafoane. Iar asociatia mi-a propus sa imi iau eu angajamentul ca platesc si pe urma imi recuperez bani de la aasociație. Cum pot face asta legal? Am dreptul sa cer asociatie si sa imi repare baia? Avand in vedere ca am infiltratii in tavan si mi s-a inmuiat rigipsul in anumite zone?, cine are datoria sa cheme instalator? Eu sau asociatia
?