avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere ...

Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere comuna, iar infiltratia apare de undeva dintre plafoane. Iar asociatia mi-a propus sa imi iau eu angajamentul ca platesc si pe urma imi recuperez bani de la aasociație. Cum pot face asta legal? Am dreptul sa cer asociatie si sa imi repare baia? Avand in vedere ca am infiltratii in tavan si mi s-a inmuiat rigipsul in anumite zone?, cine are datoria sa cheme instalator? Eu sau asociatia
?
Cel mai recent răspuns: Madalinmic , utilizator 08:29, 22 Iunie 2022
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si de instalatii din imobilul de locuit in comun
Daca in speta este vorba despre defectiune la partea comuna de instalatii,,responsabilitatea remedierii revine exclusiv asociatiei de proprietari care detine la indemana-conform disp in vigoare fond de reparatii
Nu este responsabilitatea dv daca este parte comuna,nu este necesar sa incheiati angajament ,sa avamnsati dv contravoaloare reparatii
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari este responsabila pentru prejudiciile generate de starea tehnica a partii comune de instalatii si de constructii
Obligatia suportarii eventualelor prejudicii exista legal prevazuta ,dar in putine cazuri asociatia de proprietari respecta dispozitia legala,de cele mai multe ori este necesara hotarare judecatoreasca definitiva
Daca este vorba despre instalatie parte comuna ,asociatia de proprietari are obligatia sa cheme instalator ,sa remedieze defectiunea
Faceti o hartie cu asociatia. Reparati dvs si apoi recuperati banii. Este comod, elegant.
Daca vreti alte complicatii, mergeti inainte pe linia "cine are datoria sa cheme instalator? Eu sau asociatia, etc".
Bafta!
Presesintele mi-a propus sa fac un fel de proces verbal ca platesc eu reparatia si pe urma sa mi de-a asociatia inapoi. Ca daca nu mi da, oricum pot sa dau asociatia in judecata. Costurile lucrarii ar fi in jur de 1000-1500 ron fara pagubele care le am eu. Are rost sa recurg la instanta pentru o suma asa mica?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat defectiunea exista la partea comuna de instalatii,legal asociatia de proprietari are obligatia sa remedieze defectiunea
Este abuz pretentia presedintelui de asociatie sa achitati dv reparatia la parte comuna instalatii
Mai aleas ca exista si pagube la bunurile dv, este necesar sa analizati oportunitatea acceptarii variantei presedintelui de asociatie de proprietari
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Madalinmic a scris:

Presesintele mi-a propus sa fac un fel de proces verbal ca platesc eu reparatia si pe urma sa mi de-a asociatia inapoi. Ca daca nu mi da, oricum pot sa dau asociatia in judecata. Costurile lucrarii ar fi in jur de 1000-1500 ron fara pagubele care le am eu. Are rost sa recurg la instanta pentru o suma asa mica?

NU are sens. Platiti, rezolvati problema si apoi, daca nu vi se restituie banii, va judecati in baza intelegerii, dar cu lucrarea facuta,,,, Faceti cum v-am zis, un proces poate sa dureze si 18 luni.

Alte discuții în legătură

Inlocuire teava scurgere sparta virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea speta : in blocul nostru de P+4, exista o baie la et.4 care are alimentare si scurgere separate fata de restul bailor ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste in cazul unei defecțiuni la coloana de apa ? Livingston Livingston Buna ziua ! Va prezint o situație : coloana de apa ( baie ) s-a fisurat , ( bănuim )între etajul 3 si 4. Cand propietarul de la Et. 4 folosește toaleta , ... (vezi toată discuția)