avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate tombarbar

Activitate tombarbar

Se va da in fiecare judet, fiind organizat de catre UNBR.
PS- si va fi grila :D
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
In legatura cu examenul pt barou de la anul, stati calmi, nu se va da la gramada, ci tot ca pana acum, doar ca subiectele vor fi unice, de la bucuresti.
Si va fi grila :)
La Craiova, actiunea civila - notiune si conditii si judecarea infractorilor minori.
Bafta la toata lumea!
La Craiova, penal :
1. Circumstantele atenuante si
2 (cea mai "faina" infractiune de tratat X-( ) VATAMAREA CORPORALA GRAVA
sar'na LolaB:P
Poate cineva, daca mai are, sa posteze modificarile aduse de hot 418 din 27sept08 in ceea ce priveste asistenta judiciara? si eventual ce mai e imp. tot incerc sa o iau de pe site-ul unbr, dar mi se blocheaza in draci cand dau pe ea:(
Răspuns la discuția ADMITERE BAROUL DOLJ
sunt toti studiosi, noname, buchisesc de zor >:)
suntem 74 de candidati. o sa se afiseze, zice-se, detaliile privind programarea.
De 3 ani in instanta si nici macar nu stii ce vrei sa spui....tztztztztz....eu ti-am raspuns strict la ce ai intrebat tu...
Cat despre restul, destui de pe aici ar trebui sa mai puna mana pe o carticica de gramatica, sau macar o sinteza, daca nu au timp de una intreaga :D, in pauzele de studiu asiduu la drept. Altfel n-ar ajunge atatia natafleti cu pretentii in practica...
=) =)
Se vede treaba ca sunteti foarte atenti...pasamite de la prea mult stres.
Omul s-a referit la CAPACITATE, si nu la calitatea procesuala.
Cat despre raspuns....
C.p.c. nu prevede in mod expres sanctiunea lipsei capacitatii procesuale de folosinta, ci se refera doar la lipsa capacitatii procesuale de exercitiu. In acest sens, a se vedea art 43 Cpc : Lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale poate fi invocata in orice stare a pricinii.
Sanctiunea este respingerea actiunii, deoarece persoana in cauza nu are folosinta unui drept.
(adaptare dupa I. Les)
* off topic
Are cineva idee cum pot sa dezactivez optiunea de alerta mesaj care imi vine pe mail in momentul in care apar mesaje noi pe forum? si nu-mi spuneti ca din contul meu/alerta mesaje, caci am dezactivat-o de nenumarate ori. Nu de alta, dar e stresant din cale-afara. :)
(pasamite o fi intentionat :)) )