avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Examenul de intrare in BAROU - numai la Bucuresti?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Examenul de intrare in BAROU - numai la Bucuresti?

Mi-a spus un avocat ca de anul viitor nu se va mai da examen la centrele regionale (Ex: Barou Galati, Barou Timisoara etc) ci ca toti absolventii (DIN TOATA TARA) vor da examenul de intrare in Barou, numai IN BUCURESTI.

E adevarat?
Cel mai recent răspuns: mireimonic , utilizator 10:57, 5 Februarie 2009
Conform Ordonantei de Urgenta nr. 159/26.11.2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat: art 1 alin 6 : La articolul 16 alin 1se modifica si va avea urmatorul continut:
"Primirea in profesie se obtine numai pe baza unui examen la nivel national organizat de U.N.B.R., potrivit prezentei legi si Statutului profesiei de avocat"
Deci nu se ştie dacă zebra este albă cu dungi negre sau neagră cu dungi albe. Se aşteaptă lămuriri. =D>

Textul legii poate însemna fie că examenul se organizează de UNBR în sensul că el se va ţine la aceeaşi dată şi oră, pe baza aceluiaşi subiect de concurs, dar în locaţii diferite (în fiecare centru judeţean), fie că inclusiv locaţia va fi unică.

Ca orice lege, va putea fi pusă în practică după apariţia normelor de aplicare, norme care, în mod firesc pentru sistemul nostru legislativ, fie vor adăuga la lege, fie vor modifica legea în cel mai constituţional mod cu putinţă.

Liviu S.Bordaş
Se va da in fiecare judet, fiind organizat de catre UNBR.
PS- si va fi grila :D
^ esti sigur? Stii din surse sigure?
eu sunt din Timisoara si am auzit ca ex se va da grila in 2009 se va da in iunie si se va da tot asa in fiecare centru judetean deci nu la Buc

Alte discuții în legătură

Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Detalii despre profesia de avocat ContSters126583 ContSters126583 Intrebarea mea este legata de statutul avocatului si posibilitatea profesarii ei. As vrea sa stiu cum, unde si cand se desfasoara admiterea in Barou. Legea ... (vezi toată discuția)
Stie cineva daca te mai accepta anul acesta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist? ContSters86775 ContSters86775 Buna Stie cineva daca in noile conditii te mai accepta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist conform legii avoacaturii eu zic ca ... (vezi toată discuția)