Se pot dovedi utile, Referințe: Orientările CEPD (Comitetul European pentru Protecția Datelor) privind notificarea încălcării securității datelor în temeiul Regulamentului 2016/679 Articolul 4, alineatul (12), articolele 33, 34; motivele 85, 86, 87, 88 din RGPD
Initial, puteti sa solicitati angajaorului sa va precizeze in scris care este temeiul legal in baza caruia va solicita si prelucreaza aceste date cu caracter personal coroborate cu prevederile din legislatia din legislatia muncii și regulamentul intern.
Dpdv, RGPD oricum aveau obligatia sa va notifice in acest fel
Termenul (de 30 de zile prev. de art.511(1).1- pentru formularea si depunerea unei Revizuiri fata de o decizie a Curtii de Apel, (intr-un litigiu de munca si pentru motivul prevazut la art. 509(1) pct.1) fata de care au fost formulate o cerere de indreptare eroare materiala și o cerere de lamurire, prin a caror solutionare a fost modificata hotararea a carei lamurire s-a cerut, curge de la data primei hotarari definitive sau de la data hotararii definitive astfel cum a fost indreptata?. Daca cunoasteti hotarari sau doctrina care lamureste deplin acest aspect v-as ramane indatorat.
Este foarte probabil sa aveti o obligatie fie in CIM/fisa postului sau in Regulament, cu un caracter general, de a informa superiorul ierarhic /conducerea societatii despre orice neregula ivita la locul de munca / in legatura cu indeplinirea sarcinilor de serviciu. Or situatia descrisa de dvs. se incadreaza in mod destul de evident in aceasta obligatie. Raspunsul este afirmativ insa puteti contesta in functie de particularitatile situatiei (ex. daca aveti un supervizor care verifica permanent posturile de paza, daca exista un protocol de raportare, etc). Oricum ar fi situatia, consider ca orice sanctiune mai aspra decat un avertisment poate fi contestata.