avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul imi solicita date despre persoanele care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul imi solicita date despre persoanele care au grad ...

Angajatorul imi solicita date despre persoanele care au grad de rudenie cu mine pana la 4 -sa mentionez daca desfasoara activitati comerciale sau nu. Si in acelas timp sa mentionez daca detin actiuni la vreo companie. Ma ameninta ca daca nu spun adevarul acest aspect constituie abatere disciplinara grava.
Mentionez ca toate acestea apar la 3 ani de la angajare fara sa fi fost anuntat la momentul angajarii ca am aceasta obligatie.
Se incalca sau nu regulamentul GDPR? Este acesta un abuz din partea angajatorului? - avand in vedere ca acestea pot fi informatii cu caracter personal.
Eu stiam ca acest tip de informatii se solicita doar la personalul cu functii de conducere inalte...
Cel mai recent răspuns: daniel.baibarac , utilizator 14:30, 25 Aprilie 2024
Initial, puteti sa solicitati angajaorului sa va precizeze in scris care este temeiul legal in baza caruia va solicita si prelucreaza aceste date cu caracter personal coroborate cu prevederile din legislatia din legislatia muncii și regulamentul intern.
Dpdv, RGPD oricum aveau obligatia sa va notifice in acest fel
Ați semnat Regulamentul Intern?

Asa ceva este mentionat ca fiind abatere disciplinară?
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se pot dovedi utile, Referințe: Orientările CEPD (Comitetul European pentru Protecția Datelor) privind notificarea încălcării securității datelor în temeiul Regulamentului 2016/679 Articolul 4, alineatul (12), articolele 33, 34; motivele 85, 86, 87, 88 din RGPD
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se pot accesa imaginile de pe camerele video de ... catali123456 catali123456 In ce conditii se pot accesa imaginile de pe camerele video de la blocuri? Si cat timp pot fi pastrate? Cine le poate accesa? multumesc (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)
Cartea de imobil se poate tine in format digital sau este obligatoriu ... ina2007 ina2007 Cartea de imobil se poate tine in format digital sau este obligatoriu in registru scris de mana? (vezi toată discuția)