avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate Constantina Roxana

Activitate Constantina Roxana

Bună ziua! Am cumpărat un teren într-o zona unde coloana de apa se oprește la vreo 50 de m de proprietatea mea. Am făcut cerere către firma de apa pt bransament și am primit aviz pentru o lucrare pe domeniul public pe care trebuie sa o finanțez eu și pentru care trebuie sa găsesc tot eu echipa de muncitori. Ok, doar ca plansa din aviz este incompleta, la fata locului se poate vedea un cămin cu un bransament și o țeavă care pleacă din cămin, cine știe pe unde. Dupa cum se vede direcția țevii, aceasta trece la limita de proprietate pe lângă terenul meu. La întrebarea de ce nu ma pot branșă din acel racord mi s-a spus simplu și răspicat ca nu pot ca este o țeavă privată și in plus are un diametru mic țeava încat nu suporta încă un bransament. Din ceea ce am citit, legea spune ca lucrările pe domeniul public revin administrației locale și sunt administrate de firma de apa. Doar ca după mai multe discuții am aflat ca toată lucrarea nu are recepție făcută către primarie. În plus acel bransament nu figurează nici pe plansa mea de aviz și autorizație asta însemnând ca la eventuale lucrări din partea mea as putea avaria oricând acel bransament pt ca pe plansa nu apar coordonate cu acea țeavă. Mi s-a spus ca nu pot face nimic și sa îmi respect avizul meu (incomplet de altfel).Acea persoana are coloana de apa trasa pe o distanta mai mare de 400m dar căminul de bransament se afla la o distanta la fel de mare, nu 1-2 m de proprietate cum figurează legea. Persoana respectiva are țeavă în diametru 32 ceea ce nu permite o noua branșare conform spuselor celor de la rețeaua de apa. Dar mie mi-au dat aviz de extindere a rețelei de apa cu una de 50 de cm diametru exact ca și coloana inițială, iar în urma recepției și a lucrării (pe banii mei) țeavă va întra în posesia primăriei și în administrarea celor de la apa. Acum ceea ce nu înțeleg eu:
1. Este normal ca țeava sa treacă pe lângă teren (la o eventuala sapatura pt gard eu pot lovi țeava de apa) fără sa respecte nicio distanta minima legala?
2. Persoana respectiva poate fi sancționată în vreun fel pentru ca se folosește de servicii de apa (de ani buni) printr-o lucrare făcută pe domeniul public pentru care are aviz dar nu are și recepția lucrării făcută? (lucrarea ei nu apare pe nicăieri în planse)
3. Faptul ca mi se spune ca țeavă este a ei pt ca are diametru 32 si nu suporta alt bransament și țeava pe care ar trebui sa o pun eu nu ar mai fi a mea pt ca e mai mare și suporta alte branșamente ulterior mie mi se pare ca miroase a discriminare...
4. Dacă persoana respectiva intra în legalitate cu lucrarea și se constata ca țeava ii revine primăriei, pot soma primăria sa înlocuiască țeava cu una care sa suporte mai multe branșamente?