avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate dragos.g92

Activitate dragos.g92

Buna ziua!

Tatal meu, 57 de ani, are un picior amputat. Primeste pensie si indemnizatie de handicap. Anual trebuie sa se prezinte in fata unei comisii pentru revizuirea capacitatii de munca.

Decizia medicala asupra capacitatii de munca trebuia revizuita pana in ianuarie 2022.Nu ne-am prezentat pentru revizuire pentru ca am crezut ca se prelungeste valabilitatea automat conform Legii 55/15.05.2020.

Ultima pensie i-a fost platita in luna ianuarie. Incepand cu luna februarie plata pensiei a fost suspendata. Plata indemnizatiei se face in continuare.

Nu se prelungea decizia medicala asupra capacitatii de munca automat pentru ca am fost in stare de alerta?
De ce i-a fost suspendata plata pensiei?
Unde trebuie sa sun sa lamuresc situatia?
Multumesc!
Buna ziua!

Tatal meu avea o asigurare de viata privata si a decedat.
Compania de asigurari imi cere o adeverinta de la medicul de familie al tatalui meu, adeverinta care sa ateste ca avea boala respectiva depistata dupa momentul semnarii asigurarii.

Medicul de familie refuza sa imi dea respectiva adeverinta fara procura din partea tatalui meu.

Este legal ce imi cere? Cum pot sa am procura daca tatal meu e decedat? Ma puteti ajuta cu o lege/articol in aceasta privinta?

Multumesc!