avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua! Tatal meu avea o asigurare de viata privata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua! Tatal meu avea o asigurare de viata privata si a decedat. ...

Buna ziua!

Tatal meu avea o asigurare de viata privata si a decedat.
Compania de asigurari imi cere o adeverinta de la medicul de familie al tatalui meu, adeverinta care sa ateste ca avea boala respectiva depistata dupa momentul semnarii asigurarii.

Medicul de familie refuza sa imi dea respectiva adeverinta fara procura din partea tatalui meu.

Este legal ce imi cere? Cum pot sa am procura daca tatal meu e decedat? Ma puteti ajuta cu o lege/articol in aceasta privinta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 15:55, 28 Septembrie 2021
Evident ca nu aveti cum / de unde sa prezentati o procura. Deschideti succesiunea la notar si solicitati sa vi se elibereze intai un certificat de calitate de mostenitor (nu e cel final, doar un certificat care atesta ca aveti vocatie succesorala, sa puteti intreprinde diverse demersuri administrative, inclusiv sa solicitati adeverinta / copie dupa dosarul medical al tatalui dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi dat in judecata daca nu am efectuat succesiunea? LauraErica LauraErica Buna ziua! Tatal meu a decedat in octombrie 2011,suntem trei frati si mama,iar din diverse motive,nu am dezbatut succesiunea.Parintii mei au ramas restanta ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire Ionut.Barbu Ionut.Barbu Bună ziua! Se dă următoarea situație: tata decedat, mama suferindă de boală Parkinson grad 4 și demență parkinsoniană. Am obținut în instanță ... (vezi toată discuția)