avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile mostenite , deoarece unii dintre frati nu doresc acest lucru, folosesc terenurile agricole in interes personal. Unul din cei 5 frati a fost tatal meu, decedat anul trecut. Eu, in calitate de fiica mostenitoare, respectiv nepoata a bunicilor mei, impreuna cu mama mea si fratele meu, dorim sa incepem procedura de succesiune. In acest sens vreau sa imputernicesc un var primar (fiul fratelui tatalui meu), care sa ne reprezinte in fata notarului sau in instanta. Va rog frumos sa ma informati care sunt actele necesare pentru ca versiorul meu sa ne poata reprezenta pe toti trei in instanta.
Eu vroiam sa fac o imputernicire la un notar, dar am inteles ca toti trei (eu, mama, fratele meu) trebuie sa facem cate o imputernicire si ca am nevoie sa prezint notarului certificatele de deces ale bunicilor.
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:50, 24 Aprilie 2012
ati inteles foarte bine. trebuie sa mergeti la notar cu toate actele de stare civila pt a dovedi in ce calitate il imputerniciti pe var sa va reprezinte intr-un dosar de partaj
Care sunt documentele pe care trebuie sa le prezint notarului pentru a face imputernicirea pentru varul meu? Notarul, la care am apelat eu pentru imputernicire, a fost evaziv, a spus ca ar fi mai bine sa ne spuna notarul care deschide succesiunea de ce acte are nevoie.....
Buna ziua. La succesiunea bunicilor aveti vocatie succesorala Dvs si fratele Dvs, mama Dvs nu intra in discutie. Sotia supravietuitoare are drept de succesiune dupa tatal Dvs . Corbin astfel de doua succesiuni. Va recomand sa dezbateti intai succesiunea dupa tatal dvs. In acest caz toti trei succesorii va prezentati la Notar cu certificatul de deces al tatalui Dvs , actele de proprietate ale bunurilor ce formeaza patrimoniul succesoral si cartile de identitate. Ulterior eliberarii certificatelor de mostenitor, puteti solicit dezbaterea succesiunii dupa bunici. De asemenea Pt Dvs si fratele Dvs veti putea trimite o procura de reprezentare . Procura se face la Notar. Veti mentiona concret Pt ce anume il imputerniciti pe varul Dvs sa va reprezinte la notariat . Sunt necesare certificatele de deces ale bunicilor , carti de identitate Pt succesori , acte de proprietate ale bunurilor ce intra in masa succesorala, certificatele de mostenitori dupa tatal Dvs .
Mama mea nu mosteneste nimic dupa socrii? (tatal meu a decedat anul trecut). In cazul acesta trebuie sa cer procura pentru a fi doar eu reprezentata si fratele meu la succesiunea bunicilor?
Tb Dezbatute ambele succesiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)
Procura notariala maria dinca maria dinca Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca se poate face o imputernicire notariala prin care eu in calitate de fiica sa il reprezint pe tatal meu la dezbaterea ... (vezi toată discuția)